Szabadtéri sport

Vitorlás kurzus, mint szabadtéri sport

5 ok, miért válaszd a vitorlázást, mint testnevelési kurzust

Az elkövetkezendő pontokban azt fogjuk megvizsgálni, nekünk egyetemistáknak miért jó dolog a vitorlázást választanunk testnevelési kurzusnak.

  1. Képzeljünk el egy hosszú napot, amit végig az iskolapadban vagy az egyetemi könyvtárban könyvek és előadások között töltöttünk el. Nyilván minden egyetemista számára ismerős az érzés, amikor már zsibbad minden tagod, a fejed zúg és csak ki akarod szellőztetni azt. A hosszú ülő tevékenységet végzőknek amúgy is ajánlatos valamilyen sport beiktatása, de ennél még jobb megoldás az, ha mindezt a szabadban tesszük. A vitorlás testnevelési kurzus erre tökéletes. A szabad ég alatt végezhető, a hideg és a szél sem lehet akadály, maximum a csapadékosabb vagy szélsőségesebb időjárási körülmények okozhatnak problémát, ez az időszak viszont tökéletes átvenni pár elméleti dolgot, szakszavakat, kötési technikát, ami hosszútávon elengedhetetlen ezen sport végzéséhez.
  1. Nem szabad elfeledkeznünk a helyszínről, ahol maga az oktatás zajlik.  A Tisza újszegedi oldalán, a Partfürdőn a vitorlás kikötőből csodálatos látvány nyúlik Szeged városára, ami szintén nem elhanyagolható szempont a kurzus mellett. Így miközben a napi sportadagunkat teljesítjük még gyönyörködhetünk is a Napfény városában!
  2. Minden ember más, van aki kifejezetten a téli sportok szerelmese, míg más a futásra esküszik. Azoknak akik kifejezetten szeretik a víz közelségét, mindenképpen ajánljuk a vitorlás kurzus. Szabad levegőn eltölteni a vízen egy egyetemi oktatást, így már nem is annyira kötelezettség, nem? 🙂
  1. A vitorlás testnevelési kurzus tökéletesen jó arra is, hogy új kapcsolatokra tegyél szert. Egy teremben tartott edzésen nem feltétlen nyúlik lehetősége az embernek beszélgetni, ez kifejezetten akadályozó tényező is lehet a teljesítmény szempontjából, míg a vízen barátságok köttethetnek, szorosabb emberi kapcsolatok alakulhatnak ki, nem véletlen a mondás „Egy hajóban evezünk”.
  1. A kurzus végére olyan tudásra tehetünk szert, amivel már csak pár lépés a vitorlás vagy akár a kishajó vezetői jogosítvány, ami hasznos lehet a vízi sportok szerelmeseinek.

Szász Evelin
jogász