Csapatépítés

A vitorlázás egy kiváló sport, ha csapatépítésről van szó, hiszen bizalomépítő hatása van. Bizalmat kell adj csapattársaidnak, hogy figyelmesen és pontosan végzik feladatuk, ugyanakkor egy csodálatos időtöltés barátaiddal kint a szabadban.

Jól hangzik egy délutáni beszélgetés a barátokkal, de ha ehhez hozzáadjuk, hogy közben napsütéses időben valamelyik folyón vitorláztok, akkor már egészen kivételes emlék is lehet belőle. Különösen akkor, ha egy érdekes szituációba kerültök ahonnan egyik társad segít ki. Mekkora lesz az öröm és nem azon fog járni az eszetek, hogy ki a hibás hanem, hogy milyen jó, hogy ki tudtátok segíteni egymást.

A vitorlázás kurzust ajánlom barátokkal felvenni. Próbáljátok ki milyen együtt vitorlázni, egy új élményt együtt megtapasztalni, szórakozni és sportolni ugyanis nagyon jó kombináció. Ha mégis csak egyedül jönnél azt is bátran ajánlom, gyorsan össze lehet rázódni idegenekkel is, akikkel egy idő után ugyanolyan élvezetes lesz a vitorlázás, barátias.

Mivel lehetőség van a kurzus után lerakni kedvezményesen a kishajós vizsgát is. Utána akár több napos kirándulásokra is elmehettek barátokkal, szórakozás és csapatépítés céljából, ha pedig már nagyon sikerült összeszokni versenyekre is lehet járni.

Összességében ha egy olyan sportra vágysz amit a szabadban is lehet művelni barátokkal, csodás látvánnyal és izgalmakkal, akkor a vitorlázás tökéletes választás.

Ilyés Levente
programtervező informatikus BSc