TÖRZSASZTAL

Törzsasztal címmel, havonta 90 percben jelentkező magazin műsort indított útjára a Kontraszt Produkciós Iroda a Szegedi Telin Televízióban. Magazin műsorunkkal a médiában méltatlanul mellőzött magyar borkultúrának és gasztronómiának szeretnénk minden eddiginél tágabb bemutatkozási lehetőséget biztosítani, népszerűsítve mindezzel egyik nemzeti kincsünket, a bort, a kulturált borfogyasztást és a finom étkeket.

A Törzsasztal bebarangolja a magyar borvidékeket, bemutatja a neves bortermelőket és boraikat, rovatainkból nézőink megismerhetik a borász mesterségeket, a szőlészet és borászat alapfogásait, bemutatunk érdekes borászarcokat és neves borbarátokat, foglalkozunk a hazánkban még alig létező borturizmussal. Természetesen a gasztronómia sem maradhat ki a Törzsasztalból, hisz aki szereti a jóféle borokat az bizonyára a finom ételeket sem veti meg.

A műsor színvonalát és arculatát eddigi vendégeinek kivonatos névsora szemlélteti leginkább: Zwack Péter, Bock József, Figula Mihály, Gere Attila, Légli Ottó, Vida Péter, Polgár Zoltán, Kamocsay Ákos, Gál Tibor, Wundelich Alajos, a Vylyan pincészet, a Tokaj Oremus Kft., a Disznókő Rt. és még sokan mások.
Az élő műsor alapját a stúdió vendégekkel történő beszélgetés képezi, melyet számtalan érdekes helyszíni riport szakít meg, de helyet kapnak érdekes játékok is melybe a nézőket is bevonjuk. (pl.: bor árverés, nyereményjátékok)Egy műsor – ismétlésekkel együtt – négyszer látható Szegeden és Hódmezővásárhelyen, valamint két alkalommal kerül vetítésre a felvétel a Békéscsabai, és a Makói és Kecskeméti Városi Televízióban.

©AUTOINFO HUNGARY