Hajózási ismeretek vitorlás vizsgakérdések

Kérdés A válasz B válasz C válasz Kép (Opcionális) Helyes válasz
Milyen előkészületeket kell tenni, kikötés előtt? Kihelyezni az ütköző ballonokat, előkészíteni a kikötő köteleket. A kikötő kötélre kötélvég nyolcast kell kötni. Értesíteni a vízirendészetet az érkezésünkről.
Kihelyezni az ütköző ballonokat, előkészíteni a kikötő köteleket.
Miben segít a hajócsavar forgásirányának ismerete? Segít a manőverezésben. Segíti a nagy sebességű kanyarodást. Segít az előzésben.
Segít a manőverezésben.
Miben segít a hajócsavar forgásirányának ismerete? Segít az előzésben. Segíti az iránytartást. Segíti a nagy sebességű kanyarodást.
Segíti az iránytartást.
Hogyan közelíti meg kikötéskor a mólót erős, a part irányából fújó szélben? Csúszóra dobott horgonnyal. 5 - 10 fokos szögben. Közel merőlegesen.
Közel merőlegesen.
Általában melyik kötél megkötésével kell kezdeni a kikötést? A farkötéllel. Az orrkötéllel. Mindegy
Az orrkötéllel.
Milyen haladási sebesség mellett a leghatásosabb az orrsugárkormány? Csak nagy sebességeknél. Csak kis, a kikötői manőverezéseknél használt sebességeknél. A hajó teljes sebességtartományában.
Csak kis, a kikötői manőverezéseknél használt sebességeknél.
Kikötőben ledobott horgonyunkról a többi hajóvezető honnan szerez tudomást? Nem kell tudniuk a ledobott horgonyról, mert nem zavarja a kikötőben közlekedőket. A horgonyra kötött bójáról. Tilos bóját kötni a horgonyra, érkező, vagy induló hajót szóban kell figyelmeztetni a horgonyra, vagy a kikötőmestert kell tájékoztatni róla.
A horgonyra kötött bójáról.
Hogyan dönti el, hogy a kikötő használatához kellő vízmélység van-e? Az üzemeltető szóbeli, neten/kikötői szabályzatban közzétett tájékoztatása alapján. Kétség esetén csáklyával ellenőrzöm a kikötő szája előtt a vízmélységet, és ha a merülésnél kevesebb mint egy méterrel több, akkor nem kísérlem meg a behajózást. A kikötőkben olyan vízmélységet szoktak - ha kell kotrással - fenntartani, ami mellett a behajózás akadálytalan a kedvtelési kishajók számára.
Az üzemeltető szóbeli, neten/kikötői szabályzatban közzétett tájékoztatása alapján.
Idegen kikötőben veszteglés esetén a kikötő üzemeltetője visszatarthatja/elkérheti a hajólevelet? A hajólevelet csak megnézheti, de nem tarthatja vissza. A hajólevelet elkérheti, de nem tarthatja vissza. A hajólevelet elkérheti, és díjfizetésig visszatarthatja.
A hajólevelet elkérheti, és díjfizetésig visszatarthatja.
Szabad-e vitorlás kishajóval, vitorlával a kikötőből ki- és beállni? Nem. Nem, erre csak a vízirendészet adhat engedélyt. Igen, ha a kikötői szabályzat lehetővé teszi.
Igen, ha a kikötői szabályzat lehetővé teszi.
Általában melyik kikötő kötél elengedésével kell kezdeni az elindulás manővert? Az orr kötél A farkötél Mindegy
A farkötél
Hátramenetben manőverezve, jobbra kitérített kormány mellett, merre fordul a hajó orra? Jobbra. Balra.

Balra.
Lehet vitorlás kishajóval csak vitorlával hátramenetben haladni? Igen. Nem.

Igen.
Milyen relatív szélirány esetén lehet vitorlával hátramenetben haladni? Félszélben. Negyed, vagy annál élesebb szélben. Háromnegyed, vagy annál bővebb szélben.
Negyed, vagy annál élesebb szélben.
A hajó negyedszélben szélbe futtatva megáll. Melyik oldalra kell a grószt kitéríteni akkor, ha hosszabban kívánunk hátramenetben haladni? Lee. Luv. Mindegy.
Luv.
Ha egy tárgy tulajdonsága, hogy felúszó, az a gyakorlatban mit jelent? Azt, hogy úszik a vízen, de ha lenyomják, akkor már folyamatosan süllyed. Azt, hogy úszik a vízen, és ha elmerül is a felszínre emelkedik. Azt, hogy lebeg a vízben, és ha lejjebb nyomják, akkor ott marad.
Azt, hogy úszik a vízen, és ha elmerül is a felszínre emelkedik.
A kishajókon általánosan használt perlon kötelek felúszóak? Igen. Nem.

Igen.
Minek alapján van előírva egy kedvtelési célú kishajó kötelező felszerelése? A hajó hosszának alapján. A hajó utas befogadó képességének alapján. A hajó típusa alapján (motoros, vagy vitorlás kishajó).
A hajó hosszának alapján.
A kishajókon használt szintetikus kötelek a laza, belógó állapotból hirtelen nagy terhelésű rántásra…….. megfeszülnek, megkeményednek. egyes elemi szálaik megszakadhatnak, a kötél " kiszőrösödik". könnyen elpattanhatnak.
könnyen elpattanhatnak.
Mit neveznek hajóútnak? A víziút azon része, amely legalább 150 méter szélességgel és 3 méter mélységgel rendelkezik. A víziútnak a nagyhajók közlekedésére kijelölt és kitűzött, ennek hiányában a nagyhajók által az adott vízállásnál rendszeresen használt része, továbbá a veszteglőhely vízterülete, valamint a kikötőhöz tartozó vízterület. A víziút azon része, amely minimum 2,5 méter vízmélységgel és 88 méter szélességgel rendelkezik.
A víziútnak a nagyhajók közlekedésére kijelölt és kitűzött, ennek hiányában a nagyhajók által az adott vízállásnál rendszeresen használt része, továbbá a veszteglőhely vízterülete, valamint a kikötőhöz tartozó vízterület.
Beépített motorral rendelkező hajón mit lehet tenni, ha valami a hajócsavarra tekeredve fékezi azt? Csak búvár szakember, vagy kiemelés után hozzáértő szerelő végezheti el a hajócsavar kiszabadítását. Csak a hajó kiemelésével oldható meg a probléma. A motor leállítása és áramtalanítása után kikötő öbölben, vagy tavon a vízbe merülve megkísérelhető a hajócsavar kiszabadítása.
A motor leállítása és áramtalanítása után kikötő öbölben, vagy tavon a vízbe merülve megkísérelhető a hajócsavar kiszabadítása.
Ha a hajtómű hirtelen leáll, a motor azonnal újra indítható, de az irányváltót előre, vagy hátra menetbe kapcsolva újra lefullad, milyen hibára következtet? Zárlatos lett a gyújtótrafó. Elfogyott az üzemanyag A hajócsavar forgását akadályozza valami, vagy a hajtási láncban keletkezett meghibásodás.
A hajócsavar forgását akadályozza valami, vagy a hajtási láncban keletkezett meghibásodás.
A jogszabály szerint mi számít "korlátozott látási viszony"-nak? 1000 m-nél kisebb látótávolság. Amikor a látás korlátozott a rossz idő miatt (éjszaka, köd, pára, sűrű zápor). Sűrű köd, félhomály, vagy olyan éjszaka, amikor újhold van, vagy felhők takarják a holdat.
1000 m-nél kisebb látótávolság.
Hogyan változik a szélnyomás értéke a szél sebességével? Négyzetesen Lineárisan A szélnyomás 4 BF szélerősségig lineárisan, afölött progresszíven növekszik.
Négyzetesen
A vitorlás hajó haladási iránya menetben mindig megegyezik a hossztengely orrirányba való meghosszabbításával?
Nem. Igen.
Nem.
A viharos erejű szél hogyan befolyásolja a tőkesúlyos hajók műveletképességét? Az erős hullámzás, erős dőlés és a nagy szélnyomás miatt a műveletképesség korlátozott. A műveletképesség csak azoknál a hajóknál nem csökken le, amelyeknek a hossza kisebb, mint két hullámhegy közötti távolság. A műveletképesség nem változik, a hajóval minden manőver ugyanúgy végrehajtható, mint mérsékelt szélben.
Az erős hullámzás, erős dőlés és a nagy szélnyomás miatt a műveletképesség korlátozott.
Miért kell kiemelni a kompozit műgyanta testű hajót a vízből télen? Mert kötelező, és minden kikötői rend megköveteli. Mert a jégnyomás összeroppanthatja a hajótestet. Mert a hajó anyaga különösen érzékeny a hideg időjárásra.
Mert a jégnyomás összeroppanthatja a hajótestet.
Mit lehet tenni, ha egy kikötő öbölben jégpáncél van kialakulóban és hajó maradt a vízben? Rendszeresen törni a jeget, hogy egybefüggő jégpáncél ne alakulhasson ki, így csökken a jégnyomás a kikötőben. Fűteni kell a hajóban, hogy ne alakulhasson ki a masszív jégpáncél. Nem kell tenni semmit, minden hajó típus ellenáll a jégnyomásnak.
Rendszeresen törni a jeget, hogy egybefüggő jégpáncél ne alakulhasson ki, így csökken a jégnyomás a kikötőben.
Mi a sója? Kifújt szélben napsütésben vitorlázás. Hajók vízre rakására, kiemelésére szolgáló ferde rámpa. A kikötői emelődaru.
Hajók vízre rakására, kiemelésére szolgáló ferde rámpa.
Hogyan és mire használható a lékponyva? A hajótest belsejében a lékre ragasztva, vagy ellensúlyokkal leszorítva megakadályozza a vízbetörést Kötelek segítségével a fedélzetre kifeszíthető, feltűnő színeivel jelzi a többi hajónak, hogy havariát szenvedtünk. Kötelekkel a hajó alá húzható és rögzíthető, a léket elfedve megakadályozza a vízbetörést.
Kötelekkel a hajó alá húzható és rögzíthető, a léket elfedve megakadályozza a vízbetörést.
Ha kishajót továbbít mellévett alakzatban, romlik e a hajójának manőverező képessége? Ha mindkét oldalon mellévett alakzatban továbbít hajót, akkor nem változik a manőverező képessége. Nem befolyásolja a hajó manőverező képességét. Igen, romlik.
Igen, romlik.
Kishajót továbbít mellévett alakzatban, hogyan változik meg a hajójának manőverező képessége? A továbbított hajóval ellentétes oldalra elhúz. Nem befolyásolja a hajó manőverezhetőségét. A továbbított hajó felé elhúz.
A továbbított hajó felé elhúz.
Hová kell rögzíteni a vontató kötelet a vontatott vitorlás hajón? Az első bakhoz. Az orron található korláthoz. Az árboc tövéhez.
Az árboc tövéhez.
Mit kell tenni svertes vitorlások vontatásakor? A svertnek közép állásba kell lenni. A svertet le kell engedni. Fel kell húzni a svertet.
Fel kell húzni a svertet.
Svertes kishajónkat kisgéphajó vontatja. Mi a teendőnk? Vontatókötelet az árbochoz gyorsan oldhatóan rögzíteni, a svertet teljesen leengedni, a kormányt felhúzni. Vontatókötelet az árbochoz gyorsan oldhatóan rögzíteni, orrvereten átfűzni, svertet felhúzni, kormányt középállásban rögzíteni. Vontatókötelet az orrverethez rögzíteni, svertet félig felhúzni, úgy kormányozni, hogy a vontató sodrába ne kerüljünk be.
Vontatókötelet az árbochoz gyorsan oldhatóan rögzíteni, orrvereten átfűzni, svertet felhúzni, kormányt középállásban rögzíteni.
Célszerű e horgonyt dobni köves, sziklás mederfenéken? Igen a köves aljzat az ideális horgonyzáshoz. Nem, mert a horgony beakadhat úgy, hogy nem lehet felszedni. Igen, mert a köves aljzatban jobban tart a horgony.
Nem, mert a horgony beakadhat úgy, hogy nem lehet felszedni.
Célszerű ismerni a mederjellemzőket horgonyzáskor? Igen, mert a mederjellemzők nagyban befolyásolják a horgonyzást. Nem, mert a mederjellemzők nem befolyásolják a horgonyzást. Csak hosszú időre lehorgonyzáshoz szükséges a mederjellemzők ismerete.
Igen, mert a mederjellemzők nagyban befolyásolják a horgonyzást.
Hogyan viselkedik a hajótest jobb forgású hajócsavarral hátramenetbe kapcsolva? A hajó fara jobb oldalra kitér A hajó fara bal oldalra kitér A hajó orra bal oldalra kitér
A hajó fara bal oldalra kitér
Jobbforgású hajócsavarral szerelt vitorlás fara merre mozdul el oldalirányban, ha álló helyzetében erőteljes gázt adunk röviden előremenetben? Jobbra. Semerre. Balra.
Jobbra.
Jobbforgású hajócsavarral szerelt vitorlás fara merre mozdul el oldalirányban, ha álló helyzetében erőteljes gázt adunk röviden hátramenetben? Semerre. Balra. Jobbra.
Balra.
Balforgású hajócsavarral szerelt vitorlás fara merre mozdul el oldalirányban, ha álló helyzetében erőteljes gázt adunk röviden előremenetben? Jobbra. Semerre. Balra.
Balra.
Balforgású hajócsavarral szerelt vitorlás fara merre mozdul el oldalirányban, ha álló helyzetében erőteljes gázt adunk röviden hátramenetben? Balra. Jobbra. Semerre.
Jobbra.
Vízhez képest álló hajó, kitérített kormánylapátján ébred kormányerő? Igen. Nem.

Nem.
Mikor kell a hajó vezetőjének a hajón tartózkodnia? Mindaddig, amíg a hajó vízen van. Mindaddig, amíg a hajó menetben van. Mindaddig, amíg vezet és amíg veszély esetén az utolsó utas is elhagyta a hajót.
Mindaddig, amíg a hajó menetben van.
Meddig terjed a hajóvezető mentési kötelezettsége más hajók/emberek felé? Ha emberélet nincs veszélyben, akkor nincs mentési kötelezettségünk. Az életveszélyben lévő embereket a saját és a hajót fenyegető veszély mérlegelése nélkül meg kell kísérelni menteni. Kötelező menteni az életveszélybe került embereket, de csak a saját és a hajó biztonságával összeegyeztethető mértékben.
Kötelező menteni az életveszélybe került embereket, de csak a saját és a hajó biztonságával összeegyeztethető mértékben.
Ha a kikötő bejáratában süllyed el hajónk, akkor a sétahajókat üzemeltető cégeket a sétajáratok elsüllyedt hajónk miatti kimaradásából keletkezett károkért ... felelősséggel tartozunk. nem tartozunk felelősséggel. felelősséggel tartozunk, de csak olyan mértékben, amennyire a tevékenységünk közrejátszott az elsüllyedésben.
felelősséggel tartozunk.
Ki felelős az utasok testi épségéért? Ha a hajóvezető az út elején elmondja a hajón való viselkedés szabályait, és mindenkinek kiosztja a mentőmellényeket, akkor a továbbiakban nem tehető felelőssé az utasokat esetlegesen érő balesetek miatt. A hajóvezető, de csak addig a mértékig, amennyire betartják az e körben adott utasításait. Minden esetben a hajóvezető a felelős.
A hajóvezető, de csak addig a mértékig, amennyire betartják az e körben adott utasításait.
Végre kell e hajtani a hajó vezetőjének utasításait, ha Ön csak utas? Igen, minden esetben. Igen, de csak vízből mentés és havaria esetén. Igen, ha azt a hajózás biztonsága vagy a hajó rendjének fenntartása érdekében adta.
Igen, ha azt a hajózás biztonsága vagy a hajó rendjének fenntartása érdekében adta.
Miért fontos egy kisgéphajó vízkiszorításának ismerete? Mert az adott víziúton való közlekedéshez a vízállás és a vízkiszorítás ismerete elengedhetetlen. Mert a hajó menetben való viselkedése nagyban függ a vízkiszorítástól. Mert a hajó kiemeléséhez, illetve szállításához elengedhetetlen információ.
Mert a hajó kiemeléséhez, illetve szállításához elengedhetetlen információ.
Található e egy kishajó hajólevelében információ a befogadóképességről? Igen. Nem.

Igen.
A hajólevélben található megengedett befogadó képesség szám, tartalmazza-e a hajó vezetőjét? Nem, mert a minimális személyzet száma és a befogadó képesség összege adja az össz befogadó képességet. Nem, mert a befogadó képesség és a minimális személyzet száma, valamint a hajó vezetője adja az össz befogadó képességet. Igen, ez a szám az össz befogadó képesség.
Igen, ez a szám az össz befogadó képesség.
Melyik állítás igaz? A vitorlás kishajók és vitorlás csónakok üzemképességét a hajózási hatóság a hajólevélben igazolja, a lejárat dátumának feltüntetése mellett. A hajó üzemképességét a hajózási hatóság a hajólevélben igazolja, melyben feltünteti a lejárat dátumát is. A svertes kishajóknak nincsen hajólevelük, az üzemképességet a tőkesúlyos hajóknál a hajózási hatóság a hajólevélben igazolja, melyben feltünteti a lejárat dátumát is.
A hajó üzemképességét a hajózási hatóság a hajólevélben igazolja, melyben feltünteti a lejárat dátumát is.
Kell-e felelősség biztosítást kötni a kedvtelési célú kishajókra? Igen. Csak tőkesúlyos hajókra. Nem.
Nem.
Mit jelent a hajó úszóképessége? A hajó teljes terheléssel sem merül annyira, hogy a mederfeneket érintse. A hajó önerőből képes haladni a vízen. A hajótest által kiszorított víz súlya megegyezik a hajó súlyával és a hajó nem merül el teljesen a vízben.
A hajótest által kiszorított víz súlya megegyezik a hajó súlyával és a hajó nem merül el teljesen a vízben.
Mi az úszóképesség fogalma? A testre ható felhajtó erő kiegyenlíti a súlyerőt és a test nem merül teljes egészében a folyadékba. A testre ható felhajtó erő nem egyenlíti ki a súlyerőt és a test teljes egészében a folyadékba merül. Az úszóképesség az úszni tudásról a hajó vezetőjének adott írásos igazolás.
A testre ható felhajtó erő kiegyenlíti a súlyerőt és a test nem merül teljes egészében a folyadékba.
Úszóképes-e az a test, amelyre ugyanakkora felhajtó erő hat mint súlyerő? Igen, ha a test nem merül teljes egészében a vízbe. Nem, ez esetben elsüllyed a test. Igen, az úszóképességhez csak ennek a kritériumnak kell megfelelni.
Igen, ha a test nem merül teljes egészében a vízbe.
Mi a légszekrény? A hajózásban az üres nem használt szekrényeknek a neve, az újonnan beszállók pakolhatják bele a személyes dolgaikat. Kishajókban, csónakokban kialakított vízmentes rekesz az úszóképesség biztosítására borulás vízbetörés esetére. Egy szekrény méretű kollektív mentőeszköz, az oldalán kapaszkodó zsinórokkal.
Kishajókban, csónakokban kialakított vízmentes rekesz az úszóképesség biztosítására borulás vízbetörés esetére.
Minek nevezzük a hajó azon tulajdonságát, hogy a billentő nyomatéknak ellenáll? Stabilitás Hullámellenállás Úszóképesség
Stabilitás
Melyik a stabilitás hajózásban használt meghatározása? A hajó azon tulajdonsága, hogy a billentő nyomatéknak ellenáll. A hajó hullámzó vízen is megfelelő iránytartó képessége. A hajó által kiszorított víz súlya megegyezik a hajó súlyával.
A hajó azon tulajdonsága, hogy a billentő nyomatéknak ellenáll.
Hajók esetében melyik tengelyre vonatkoztatjuk a stabilitás fogalmát? Függőleges tengely Hossztengely Keresztirányú tengely
Hossztengely
Minek nevezzük a hajó nyugalmi és megbillent helyzetének megfelelő felhajtó erők hatásvonalainak metszéspontját? Felhajtóerő támadáspont. Vízkiszorítás tömegközéppont. Metacentrum.
Metacentrum.
Igaz-e hogy főként a tőkesúly nélküli hajókra jellemző az alakstabilitás? Igaz.
Hamis.
Igaz.
Igaz-e hogy főként a tőkesúlyos hajók jellemzője az alakstabilitás? Igaz. Hamis.

Hamis.
Tőkesúlyos hajóknál hogyan biztosítjuk a hajó stabilitását? A hajó súlypontjának magasabbra helyezésével. A hajó súlypontjának alacsonyabbra helyezésével. A hajótest oldal irányú ellaposításával.
A hajó súlypontjának alacsonyabbra helyezésével.
Mi biztosítja alakstabil hajóknál a kellő stabilitást? Nagy tömegű tőkesúly alkalmazása. A hajótest keresztmetszeti kialakítása biztosítja megdőlés esetén a visszabillentő nyomatékot. A hajó súlypontjának magasabbra helyezése.
A hajótest keresztmetszeti kialakítása biztosítja megdőlés esetén a visszabillentő nyomatékot.
Mi a dőlés? A hajó bármely irányú kilengését hívjuk így. A hajó kereszt irányú kilengését hívjuk így. A hajó hossz irányú kilengését hívjuk így.
A hajó kereszt irányú kilengését hívjuk így.
Mi a metacentrum? A nyugalmi és a megdőlt helyzetben ható felhajtóerő hatásvonalainak metszéspontja. A hajó mértani középpontja. A hajó tömegközéppontja.
A nyugalmi és a megdőlt helyzetben ható felhajtóerő hatásvonalainak metszéspontja.
Mi jellemző a stabil úszáshelyzetre? A metacentrum a rendszersúlypont alatt van. A metacentrum a rendszersúlypont felett van. A metacentrum és a rendszersúlypont egybeesik.
A metacentrum a rendszersúlypont felett van.
Mi jellemző a labilis úszáshelyzetre? A metacentrum a rendszersúlypont felett van. A metacentrum és a rendszersúlypont egybeesik. A metacentrum a rendszersúlypont alatt van.
A metacentrum a rendszersúlypont alatt van.
Mi jellemző a semleges úszáshelyzetre? A metacentrum és a rendszersúlypont egybeesik. A metacentrum a rendszersúlypont alatt van. A metacentrum a rendszersúlypont felett van.
A metacentrum és a rendszersúlypont egybeesik.
Mi jellemző a közömbös úszáshelyzetre? A metacentrum a rendszersúlypont alatt van. A metacentrum a rendszersúlypont felett van. A metacentrum és a rendszersúlypont egybeesik.
A metacentrum és a rendszersúlypont egybeesik.
Melyik úszási helyzetet látja az ábrán? Labilis Stabil Közömbös Stabil
Melyik úszási helyzetet látja az ábrán? Közömbös Labilis Stabil Közömbös
Melyik úszási helyzetet látja az ábrán? Közömbös Labilis Stabil Labilis
A(z) ........................ működéséhez a kormánylapátot áramló közegbe kell helyezni. passzív kormány orrsugár kormány aktív kormány
passzív kormány
Mitől függ a kormányerő mértéke passzív kormány használatakor? A kormánylapát kitérítési szögétől, a kormánylapát méreteitől és az áramló közegnek a kormánylapáthoz viszonyított sebességétől. A kormánylapát kitérítési sebességétől, a hajó merülésétől, a kormánylapát kiegyensúlyozottságától. A hajó alatti vízmélységtől, a kormány kiegyensúlyozottságától, a hajó parthoz képesti sebességétől.
A kormánylapát kitérítési szögétől, a kormánylapát méreteitől és az áramló közegnek a kormánylapáthoz viszonyított sebességétől.
Mi az aktív kormány? Kormányerő a kormánylapát kitérítésével keletkezik. Az aktív kormányt folyamatosan (aktívan) fogni, illetve mozgatni kell. Kormányerő a tolóerő irányának változtatásával keletkezik.
Kormányerő a tolóerő irányának változtatásával keletkezik.
Mi a passzív kormány? Kormányerő a tolóerő irányának változtatásával keletkezik. Kormányerő a kormánylapát kitérítésével keletkezik. A kormányzást nem magunk végezzük, hanem egy kijelölt személy.
Kormányerő a kormánylapát kitérítésével keletkezik.
Általánosan milyen rendszerű kormányzást alkalmaznak vitorlás hajókon?
Passzív kormány. Aktív kormány.
Passzív kormány.
Alábbiak közül melyek a fának, mint hajóépítő anyagnak a jellemző tulajdonságai? Jól ragasztható, felületi kezelést nem igényel, nagy a fajsúlya. Kis fajsúly, jó hang és hőszigetelés, zsugorodik, megdagad a pára hatására. Kis fajsúly, galvanikus korrózióra hajlamos, nehezen megmunkálható.
Kis fajsúly, jó hang és hőszigetelés, zsugorodik, megdagad a pára hatására.
Alábbiak közül melyek az alumíniumnak, mint hajóépítő anyagnak a jellemző tulajdonságai? Korrózió ellen felületkezeléssel védeni kell, pára hatására dagad, zsugorodik, kis fajsúlyú. Költséges alapanyag, könnyű szerkezeti súly, galvanikus korrózióra hajlamos. Viszonylag nagy fajsúly, nem hegeszthető, jó hangszigetelő.
Költséges alapanyag, könnyű szerkezeti súly, galvanikus korrózióra hajlamos.
Alábbiak közül melyek az acélnak, mint hajóépítő anyagnak a jellemző tulajdonságai? Korróziógátlást igényel, rendkívül szilárd, nagy méretű hajók építésére alkalmas. Nem korrodál, alacsony kopásállóságú, nagy a fajsúlya. Könnyű, rugalmas, jól alakítható, jó hő- és hangszigetelő.
Korróziógátlást igényel, rendkívül szilárd, nagy méretű hajók építésére alkalmas.
A felületkezeletlen alumíniumból készült hajótest ... csak tengervízben korrodálódik. egyáltalán nem korrodálódik. csak a galvanikus korrózióra hajlamos.
csak a galvanikus korrózióra hajlamos.
Az alábbiak közül melyek lehetnek a hajók merevítő vázszerkezetének elemei? Gerinc, medersor, oldalpalánkozás Bordák, hossz bordák, gerinc Bordázat, fartükör, orrtőke, fedélzeti palánkozás
Bordák, hossz bordák, gerinc
Mit jellemezhetnek az alábbi kifejezések: karvell, klinker, diagonál? Az orrtőke és fartőke bekötési módjait. A hajótest oldalpalánkozásának módját. A hajó belső merevítő bordázatának rendszerét.
A hajótest oldalpalánkozásának módját.
Melyik palánkozási módozatot látja az ábrán? Karvell Klinker Diagonál Karvell
Melyik palánkozási módozatot látja az ábrán? Diagonál Karvell Klinker Klinker
Melyik palánkozási módozatot látja az ábrán? Klinker Diagonál Karvell Diagonál
A katamarán, trimarán kifejezések mit jelölnek? Egyes hajótípusok kettő illetve három testű kialakítását. A kormányzásnál használt kormánylapátok számát jelölik ezek a kifejezések. A legénység kötelező létszámát jelölik.
Egyes hajótípusok kettő illetve három testű kialakítását.
Mi a kokpit? A hajó fedélzetéről nyíló tároló rekesz. A hajó fedélzetébe süllyesztett munkatér. A hajótest és a fedélzet által közrefogott zárt tér, amely mérete szerint dolgok tárolására, vagy akár alvásra is használható.
A hajó fedélzetébe süllyesztett munkatér.
Milyen célra szolgál a bimini. Gyenge szélben lehetővé teszi a gyors irányváltást. Erős szélben a vitorlafelületet csökkenti. A kajüt lejáratot és a kokpitot védi az esőtől, naptól.
A kajüt lejáratot és a kokpitot védi az esőtől, naptól.
Mit nevezünk deck-nek? A lakóteret. A fedélzetet. A munkateret.
A fedélzetet.
Mit nevezünk kokpit-nak? A lakóteret. A munkateret. A fedélzetet.
A munkateret.
Mit nevezünk kajüt-nek? A lakóteret. A munkateret. A fedélzetet.
A lakóteret.
Hogyan nevezhetjük a hajó fedélzetét más szóval? Deck. Kajüt. Kokpit.
Deck.
Hogy hívjuk a hajó munkaterét? Deck. Kokpit. Kajüt.
Kokpit.
Hogy hívjuk a hajó lakóterét? Kajüt. Deck. Kokpit.
Kajüt.
Mit nevezünk denevérnek? A nagyvitorla reffsorát. A orrkilépőt. A grósz felület növelésére szolgáló latnival merevített részét.
A grósz felület növelésére szolgáló latnival merevített részét.
Mi a fux? A hajó közepében kialakított társalgó. A hajóorrban lévő kabin. A hajó farában lévő kabin.
A hajóorrban lévő kabin.
Mi a trepni? Fedélzeti ablak. Padlódeszka. Árboctalp veret.
Padlódeszka.
Igaz e, hogy a hagyományos hajóépítésnél először a merevítő vázszerkezet kerül kialakításra, majd a külhéj csak ez után épül rá erre? Hamis. Igaz.

Igaz.
Igaz e, hogy a hagyományos hajóépítésnél először a külhéj készül el, majd ezután következik ennek a merevítése bordák segítségével?
Hamis. Igaz.
Hamis.
Mit nevezünk kompozit alapanyagnak? A több fajta fém alapanyag hegesztett szerkezetét nevezzük kompozitnak. A teljesen vízzáró és UV sugárzás álló anyagokat nevezzük kompozitoknak. Több fajta eltérő jellegű anyag együttes alkalmazása azok hasznos tulajdonságainak ötvözése érdekében.
Több fajta eltérő jellegű anyag együttes alkalmazása azok hasznos tulajdonságainak ötvözése érdekében.
Mi a szerepe a műgyanta-kompozit alapanyag alkalmazásakor az üvegszál, szénszál vagy egyéb szálanyagok alkalmazásának? Ezek biztosítják a kompozit szerkezet merevségét, szilárdságát, rugalmasságát. Elsősorban azt biztosítják, hogy a hajótest teljesen vízzáróvá váljon. Elsősorban térkitöltő, sűrűségnövelő, szigetelő hatásuk van.
Ezek biztosítják a kompozit szerkezet merevségét, szilárdságát, rugalmasságát.
Mi a szerepe a műgyanta-kompozit hajóépítő alapanyagoknál a poliészter, epoxy anyagok alkalmazásának? Ezek végzik a szálanyagok közötti tér kitöltését, a szálak összekötését, és a hajótest vízhatlanságának biztosítását is. A kompozit szilárdságát, rugalmasságát biztosítja. A kompozit szerkezetben a műgyanta a szerkezet fajsúlyának beállítását szolgálja.
Ezek végzik a szálanyagok közötti tér kitöltését, a szálak összekötését, és a hajótest vízhatlanságának biztosítását is.
A szálanyag + gyanta kompozitból készült hajók építési módszere: a hajótestet a gerinc és többi hosszmerevítő, majd a bordázat felépítésével kezdik, majd vázra hordják fel a kompozit anyagot. a hajótestet keresztirányban több részre bontják, az egyes darabokat külön-külön laminálják, és a folyamat végén összeragasztják. vagy pozitív, vagy negatív mintára építik a hajótestet, a kompozit rétegenkénti laminálásával.
vagy pozitív, vagy negatív mintára építik a hajótestet, a kompozit rétegenkénti laminálásával.
Minek nevezzük a legnagyobb merülés síkja és az azzal párhuzamos olyan sík között függőlegesen mért távolságot, amely felett a hajót nem lehet vízmentesnek tekinteni? Merülés. Szabad oldal magasság. Biztonsági távolság.
Biztonsági távolság.
A legnagyobb hossz (LOA) – az úszólétesítmény legnagyobb hossza méterben, beleértve a kormányberendezést, a propulziós művet, a gépészeti és egyéb szerkezeteket? Hamis. Igaz.

Igaz.
A legnagyobb hossz (LOA) – a hajótest legnagyobb hossza a kormány és a kígyófej nélkül ? Hamis. Igaz.

Hamis.
Az alábbiak közül melyik a hajó hosszának (L) meghatározása? Az úszólétesítmény legnagyobb hossza méterben, beleértve a kormányberendezést, a propulziós művet, a gépészeti és egyéb szerkezeteket. A hajótest vízvonalon mért hossza. A hajótest legnagyobb hossza a kormány és a kígyófej nélkül.
A hajótest legnagyobb hossza a kormány és a kígyófej nélkül.
Mit értünk a kishajó hosszán? A hajótest legnagyobb hossza a kormányberendezés és propulziós mű nélkül. Az kishajó legnagyobb hossza méterben, beleértve a kormányberendezést, a propulziós művet, a gépészeti és egyéb szerkezeteket. A hajótest legnagyobb merülés síkjában mért hossza.
A hajótest legnagyobb hossza a kormányberendezés és propulziós mű nélkül.
Mit értünk a kishajó vízvonalhosszán? A hajótest legnagyobb hossza a kormányberendezés és propulziós mű nélkül. Az kishajó legnagyobb hossza méterben, beleértve a kormányberendezést, a propulziós művet, a gépészeti és egyéb szerkezeteket. A hajótest legnagyobb merülés síkjában mért hossza.
A hajótest legnagyobb merülés síkjában mért hossza.
Mit értünk a kishajó oldalmagasságán? A legnagyobb merülés síkja és az azzal párhuzamos olyan sík között függőlegesen mért távolság, amely felett a hajót nem lehet vízmentesnek tekinteni. Az oldalmagasságnak az oldalmagasság helyén mért merüléssel csökkentett értéke. A hajótest vagy a gerinc legalsó pontja és a fedélzet legalsó pontja között a hajó oldalán mért legrövidebb függőleges távolság.
A hajótest vagy a gerinc legalsó pontja és a fedélzet legalsó pontja között a hajó oldalán mért legrövidebb függőleges távolság.
Mit értünk a kishajó szabad oldalmagasságán? Az oldalmagasságnak az oldalmagasság helyén mért merüléssel csökkentett értéke. A legnagyobb merülés síkja és az azzal párhuzamos olyan sík között függőlegesen mért távolság, amely felett a hajót nem lehet vízmentesnek tekinteni. A hajótest vagy a gerinc legalsó pontja és a fedélzet legalsó pontja között a hajó oldalán mért legrövidebb függőleges távolság.
Az oldalmagasságnak az oldalmagasság helyén mért merüléssel csökkentett értéke.
Mit értünk a kishajó biztonsági távolságán? Az oldalmagasságnak az oldalmagasság helyén mért merüléssel csökkentett értéke. A legnagyobb merülés síkja és az azzal párhuzamos olyan sík között függőlegesen mért távolság, amely felett a hajót nem lehet vízmentesnek tekinteni. A hajótest vagy a gerinc legalsó pontja és a fedélzet legalsó pontja között a hajó oldalán mért legrövidebb függőleges távolság.
A legnagyobb merülés síkja és az azzal párhuzamos olyan sík között függőlegesen mért távolság, amely felett a hajót nem lehet vízmentesnek tekinteni.
Hogyan hívjuk a hajótest belsejébe, általában a fedélzet alá stabilan rögzített meghajtó motort? Beépített motor. Lakótéri motor. Külmotor.
Beépített motor.
Minek nevezzük a hajó far részén kialakított rögzítési ponton, a fartükrön felfüggesztett kisebb tömegű motorokat, melyek magukba foglalják a hajtási lánc elemeit is? Beépített motor. Kompresszor. Külmotor.
Külmotor.
Milyen belső égésű motorok üzemanyaga a gázolaj? Ottó motor Gőzgép Diesel motor
Diesel motor
Milyen belső égésű motorok üzemanyaga a benzin? Ottó motor Gőzgép Diesel motor
Ottó motor
Hogyan győződik meg róla, hogy a külmotor hűtése megfelelő? Ha a motorhűtést ellenőrző vízsugár megszakítatlan és erős, akkor a hűtés megfelelő. A motor hűtésének elégtelenségét a motor teljesítményének csökkenése, és a motor spontán leállása jelzi, ennek hiányában a hűtés biztosan megfelelő. A motor hűtését nem kell ellenőrizni, mert a motorolaj túlmelegedése esetén az automatika leállítja a motort.
Ha a motorhűtést ellenőrző vízsugár megszakítatlan és erős, akkor a hűtés megfelelő.
A dízel üzemű motoroknak van gyújtásrendszere? Van. Nincs.

Nincs.
A kishajókba építésre szánt modern dízelmotorok miben különböznek régi társaiktól? A modern dízelmotorok már mind kétüteműek és a régiekkel szemben tisztán elektronikus befecskendezéssel működnek. A modern dízelmotorok fajlagos teljesítménye jobb a régiekénél, de nagyobb a fajlagos fogyasztásuk. A modern dízelmotor befecskendező rendszere bonyolult, elektronikusan vezérelt rendszer, a régi tisztán mechanikus.
A modern dízelmotor befecskendező rendszere bonyolult, elektronikusan vezérelt rendszer, a régi tisztán mechanikus.
Mi hozza létre a benzin-levegő keveréket az ottó-motoroknál? Karburátor vagy befecskendező rendszer. Karburátor. Befecskendező rendszer.
Karburátor vagy befecskendező rendszer.
Beépített Otto motorral rendelkező kishajónál milyen műveletet kell végrehajtani minden motorindítás előtt? Az ékszíj feszességének ellenőrzését. A motortér teljes kiszellőztetését. A hűtőrendszer elzáró szelepeinek zárását.
A motortér teljes kiszellőztetését.
Milyen rendszerű a négyütemű motorok kenési rendszere? Kizárólag keverék olajozású. A legtöbb esetben kizárólag kényszerolajozású. A legtöbb esetben vegyes rendszerű: szóró- és kényszerolajozású.
A legtöbb esetben vegyes rendszerű: szóró- és kényszerolajozású.
Mi végzi a Diesel motor működése közben az üzemanyag begyújtását? A hengerben a kompresszió miatt felhevült levegő. Izzító gyertya. Elektromosan működtetett gyújtógyertya szikrája.
A hengerben a kompresszió miatt felhevült levegő.
Mi végzi a Ottó motor működése közben az üzemanyag begyújtását? A hengerben a kompresszió miatt felhevült levegő. Izzító gyertya. Elektromosan működtetett gyújtógyertya szikrája.
Elektromosan működtetett gyújtógyertya szikrája.
Igaz, hogy az üzemanyag a karburátoros Ottó motor működése folyamán, a szívás fázisban levegővel összekeveredve áramlik be a hengerbe?
Hamis. Igaz.
Igaz.
Igaz, hogy az üzemanyag a Diesel motor működése folyamán, a szívás fázisban levegővel összekeveredve áramlik be a hengerbe? Igaz.
Hamis.
Hamis.
Igaz, hogy az üzemanyagot a Diesel motor működése folyamán, a hengerben összesűrített levegőbe porlasztják be? Igaz.
Hamis.
Igaz.
Igaz, hogy az üzemanyagot a karburátoros Ottó motor működése folyamán, a hengerben összesűrített levegőbe porlasztják be?
Igaz. Hamis.
Hamis.
Kétütemű motorok esetében hány főtengely fordulat alatt játszódik le a munkaciklus? Kettő Négy Egy
Egy
Négyütemű motorok esetében hány főtengely fordulat alatt játszódik le a munkaciklus? Négy Egy Kettő
Kettő
Négyütemű motoroknál melyik a helyes működési sorrend az alábbiak közül? Szívás, sűrítés, égés, kipufogás Kipufogás, égés, sűrítés, szívás Szívás, égés, sűrítés, kipufogás
Szívás, sűrítés, égés, kipufogás
A munkaciklus milyen fázisa zajlik a négyütemű motorokban amikor a dugattyú a forgattyús ház felé mozog? Kipufogás vagy égés Szívás vagy égés Égés vagy sűrítés
Szívás vagy égés
A munkaciklus milyen fázisa zajlik a négyütemű motorokban amikor a dugattyú a hengerfej felé mozog? Sűrítés vagy kipufogás Szívás vagy égés Sűrítés vagy szívás
Sűrítés vagy kipufogás
Melyik fajta motor jellemző alkatrésze a karburátor? Ottó motor Gőzgép Diesel motor
Ottó motor
Melyik fajta motor jellemző alkatrésze az adagoló szivattyú? Diesel motor Elektromos motor Ottó motor
Diesel motor
Melyik fajta motor jellemző alkatrésze a szívó szelep? Négyütemű motor Résvezérelt motorok Kétütemű motor
Négyütemű motor
Melyik motor jellemzője, hogy a kenőolajat az üzemanyaghoz keverve juttatják el a kenési helyekre? Elektromos motor Négyütemű motor Kétütemű motor
Kétütemű motor
Hogyan nevezik a motorok azon alkatrészét, amely a dugattyú alternáló mozgását forgó mozgássá alakítja? Főtengely Hengerpersely Lendkerék
Főtengely
Hol helyezkedik el a motor főtengelye? A forgattyús házban Az irányváltóban. A hengerben.
A forgattyús házban
A motor melyik alkatrésze köti össze a dugattyút és a főtengelyt? A lendkerék. A hajtórúd A hengerpersely
A hajtórúd
Mi a Diesel befecskendező porlasztó feladata? A gázolaj sűrítése, összekeverése kenőolajjal és levegővel, majd az égéstérbe juttatása. A gázolaj apró cseppekre történő porlasztása és nagy nyomáson az égéstérbe juttatása. A gázolajból kiszűri a porrészecskéket és az üzemanyag rendszert légteleníti.
A gázolaj apró cseppekre történő porlasztása és nagy nyomáson az égéstérbe juttatása.
Mi a karburátor szerepe? A Diesel motoroknál az üzemanyag levegő keverék előállítása. Az Ottó motoroknál az üzemanyag-levegő keverék előállítása. Az Ottó motoroknál az üzemanyag megfelelő befecskendezési nyomását biztosítja.
Az Ottó motoroknál az üzemanyag-levegő keverék előállítása.
Tankolásnál fontos előkészületek a következők: Motor leállítása, dohányzás és nyílt láng használatának megszüntetése, a tankolás helyszínének ventilátorral történő szellőztetése, kézi tűzoltó készülék kipróbálása. Motor alapjáratba helyezése, dohányzás és nyílt láng használatának megszüntetése, utasok kiszállítása a hajóról. Elektromos berendezések kikapcsolása, motor leállítása, dohányzás és nyílt láng használatának megszüntetése, kézi tűzoltó készülék ellenőrzése és előkészítése.
Elektromos berendezések kikapcsolása, motor leállítása, dohányzás és nyílt láng használatának megszüntetése, kézi tűzoltó készülék ellenőrzése és előkészítése.
Mi biztosítja a Diesel motorba jutó üzemanyag megfelelő tisztaságát? A tartályba épített tartályszűrő. Az üzemanyagot előállítása során gondosan tisztítják, ezért nincs szükség külön szűrésre. A vízleválasztó, az elő- és finomszűrők.
A vízleválasztó, az elő- és finomszűrők.
Mire kell figyelni a Dízel üzemű motoroknál? A tartályban egy hónapnál hosszabb ideje tárolt üzemanyagot nem szabad felhasználni, mert ennyi idő alatt az már alkotórészeire esik, és a motorba jutva károsítja azt. Mindig tartsuk be a motorgyártó által előírt üzemagyag-kenőolaj keverési arányt. Kényszerhelyzet kivételével nem szabad elhasználni az összes üzemanyagot, mert a dízel-motor üzemanyagrendszere levegősödik, és az üzemanyag utántöltése után sem indul.
Kényszerhelyzet kivételével nem szabad elhasználni az összes üzemanyagot, mert a dízel-motor üzemanyagrendszere levegősödik, és az üzemanyag utántöltése után sem indul.
Milyen alkatrészekből épül fel az Ottó motorok üzemanyag rendszere? Üzemanyag tartály, üzemanyag szűrő(k), üzemanyag hűtő, adagoló szivattyú, porlasztó Üzemanyag tartály, adagoló szivattyú, porlasztócsúcs Üzemanyag tartály, üzemanyag szűrő(k), üzemanyag szivattyú, karburátor, vagy injektor
Üzemanyag tartály, üzemanyag szűrő(k), üzemanyag szivattyú, karburátor, vagy injektor
Milyen alkatrészekből épül fel az Diesel motorok üzemanyag rendszere? Üzemanyag tartály, üzemanyag szűrő(k), üzemanyag hűtő, injektor Üzemanyag tartály, üzemanyag szűrő(k), vízleválasztó, adagoló szivattyú, befecskendező porlasztó Üzemanyag tartály, adagoló szivattyú, karburátor, porlasztócsúcs
Üzemanyag tartály, üzemanyag szűrő(k), vízleválasztó, adagoló szivattyú, befecskendező porlasztó
Belsőégésű főgéppel hajtott kishajó esetén fontos az üzemórák nyilvántartása? Fontos, de nem a karbantartás, hanem a hajó eladáskori értékének meghatározása szempontjából. Nem fontos, mert a kenőolajat minden szezon végén le kell cserélni, a hajtóműolajat meg csak akkor, ha víz szivárog bele. Fontos, mert bizonyos karbantartási tevékenységeket a gyártó által meghatározott időintervallumonként kell elvégezni.
Fontos, mert bizonyos karbantartási tevékenységeket a gyártó által meghatározott időintervallumonként kell elvégezni.
Áramtalanítja-e a hajót, ha hosszabb időre felügyelet nélkül hagyja? Igen így az akkumulátorokat biztosan nem meríti le semmi, és rövidzárlat sem lesz. Csak a 220 voltos rendszereket kell teljesen lekapcsolni, mivel az alacsony feszültségű áramkörökben nem keletkezhet rövidzárlat. A modern hajókat nem szabad teljesen áramtalanítani, mert a motor elektronikus vezérlőrendszerének mindig feszültség alatt kell lennie.
Igen így az akkumulátorokat biztosan nem meríti le semmi, és rövidzárlat sem lesz.
Külmotoroknál hogyan tudjuk ellenőrizni a hűtés működését? Nem szükséges ellenőrizni, ha a motor beindul, akkor biztosan van hűtése is. A hűtővíz megfelelő áramlását vékony és folyamatos ellenőrző vízsugár megjelenése jelzi. A motor burkolatát levéve a hengerfejen kézzel ellenőrizhető a hűtőfolyadék áramlása.
A hűtővíz megfelelő áramlását vékony és folyamatos ellenőrző vízsugár megjelenése jelzi.
Mi történik, ha nem kielégítő, vagy megszűnik a motor hűtése? A motor túlmelegszik, a dugattyú és szelepek besülhetnek, a motorblokk és a hengerfej megrepedhetnek. Nincs hatása, amennyiben a motort csak fél terheléssel üzemeltetjük az nem károsodik. A motor fogyasztása megnő, a fordulatszám megnő és a hajtómű olaj felforr.
A motor túlmelegszik, a dugattyú és szelepek besülhetnek, a motorblokk és a hengerfej megrepedhetnek.
Hogyan célszerű a hajó gumi és műanyag alkatrészeinek ápolását végezni? Szilikon tartalmú ápolószerekkel ápoljuk, a megrepedezett elemeket cseréljük. Meg kell tisztítani őket és finom csiszolóvászonnal a repedezett elemeket felpolírozni. Ásványi zsírral kell bekenni őket, vagy finoman mosóbenzines ronggyal áttörölgetni.
Szilikon tartalmú ápolószerekkel ápoljuk, a megrepedezett elemeket cseréljük.
Milyen műveletet kell a dízel üzemű motorok indítása előtt elvégezni? A motor indítása előtt valamilyen fogyasztót rövid időre fel kell kapcsolni, hogy az akkumulátort felkészítsük a dízel motor nagy indító áramára. Az izzító gyertyákat kb. 10 másodpercig, vagy ha van, az ellenőrző lámpa kialvásig működtetni kell. Minden esetben ellenőrizni kell, hogy a vízleválasztó még nem telítődött.
Az izzító gyertyákat kb. 10 másodpercig, vagy ha van, az ellenőrző lámpa kialvásig működtetni kell.
Mikor használjuk a szivatót? A hideg motor indításakor. A motor által beszívott keverék benzin arányát növeli meg, a könnyebb indítás érdekében. A motor leállítása előtt kell bekapcsolni, hogy az üzemanyag rendszert kiürítsük. Akkor használjuk, ha plusz teljesítményt szeretnénk a motorból kinyerni előzéskor.
A hideg motor indításakor. A motor által beszívott keverék benzin arányát növeli meg, a könnyebb indítás érdekében.
Kell e ellenőrizni a kenőolaj szintjét motor indításkor? Nem szükséges, mivel a motor kenőolaj nélkül amúgy sem indítható el. Igen, célszerű az aznapi első motorindítás után közvetlenül. Igen, célszerű az aznapi első motorindítás előtt, de lehet többször is.
Igen, célszerű az aznapi első motorindítás előtt, de lehet többször is.
Motor indítása előtt a következők közül mit célszerű ellenőrizni? A hajó stabilitását, a motor megfelelő hűtését. Kenőolaj szintet, a hajtómű üres állásban legyen. A motor burkolatának épségét és a hűtővíz hőfokát.
Kenőolaj szintet, a hajtómű üres állásban legyen.
Motor indítása után a következők közül mit célszerű ellenőrizni? A kenőolaj szintet a motorban, és a hűtővíz hőfokát. Az olajnyomást, a hűtés működését. Legyen elegendő, a motor hűtését szolgáló fenékvíz a hajóban.
Az olajnyomást, a hűtés működését.
Mit ítélhetünk meg az olajnyomás jelző által üzem közben mutatott érték alapján? A kenőlaj-szűrő elhasználtságát, és a motor körülbelüli fordulatszámát. A motor kenésének megfelelőségét. A külső hőmérséklet nagyságát, és a hajó terheltségét.
A motor kenésének megfelelőségét.
Mit ítélhetünk meg a kétkörös hűtési rendszereknél a belső kör vízhőmérsékletét jelző műszer által üzem közben mutatott érték alapján? Megbecsülhető a külső víz hőmérséklete, és a hőcserélő tömítettsége. Megbecsülhető a motor által leadott teljesítmény. A motor hűtésének megfelelőségét.
A motor hűtésének megfelelőségét.
Hogyan kell leállítani a benzinüzemű külmotorokat? Nagyobbakat általában a gyújtáskapcsolóval, kisebbeket a gáz teljes levéltelével, vagy ha akkor sem áll le, akkor az üzemanyag-vezeték csatlakozásának megszüntetésével Nagyobbakat általában a gyújtáskapcsolóval, kisebbeknél a motoron található leállító gomb pár másodpercig tartó nyomásával. Nagyobbakat általában a gyújtáskapcsolóval, kisebbeket az üzemanyag- tartály levegőztető szelepének zárásával.
Nagyobbakat általában a gyújtáskapcsolóval, kisebbeknél a motoron található leállító gomb pár másodpercig tartó nyomásával.
Hol vannak a külmotorokon a hűtővíz beszívására szolgáló nyílások? A külmotor a hűtővizet a hajócsavar agyrészén keresztül szívja be. A külmotor szárának kavitációs lap alatti részének jobb- és baloldalán. A külmotoroknak legtöbbször zárt hűtési rendszere van, ahol a hűtővizet a külmotor szárának víz alatti részébe szerelt hőcserélő hűti le.
A külmotor szárának kavitációs lap alatti részének jobb- és baloldalán.
Mit kell tenni, ha indítás után azt tapasztalja, hogy az olajnyomás mérő műszer elégtelen nyomásértéket mutat? A motor fordulatszámát addig kell növelni, amíg az olajnyomás meg nem emelkedik. A motort azonnal le kell állítani, majd ellenőrizni kell az olajszintet, az olajszűrőt és az olajszivattyút. A motort alapjáraton működtetni kell amíg az olajnyomás meg nem emelkedik.
A motort azonnal le kell állítani, majd ellenőrizni kell az olajszintet, az olajszűrőt és az olajszivattyút.
Mit kell tenni, ha a terhelt motor hűtővíz hőfoka nagyon magas? A motor fordulatszámát azonnal csökkenteni kell, ha a hőfok nem csökken a motort le kell állítani. A motort vizes ronggyal kívülről hűteni kell. Gázt adunk és széllel szembe fordulunk, így a megnövekedett menetszél várhatóan lehűti a motort.
A motor fordulatszámát azonnal csökkenteni kell, ha a hőfok nem csökken a motort le kell állítani.
Mit jelent a gázolaj bedermedése? A porlasztott gázolaj a henger hideg felületére kicsapódik és indítási nehézségeket okoz. A gázolaj hőmérséklete nagy hidegben eléri a dermedéspontját, a paraffin kiválik belőle és eltömíti az üzemanyag rendszert. A gázolaj hőmérséklete nagy melegben meghaladja a dermedéspontját, kiválik belőle a paraffin és eltömíti az üzemanyag rendszert.
A gázolaj hőmérséklete nagy hidegben eléri a dermedéspontját, a paraffin kiválik belőle és eltömíti az üzemanyag rendszert.
Hogyan ellenőrzi a motor üzem közbeni állapotát? Műszerek segítségével és a motor működésének vizuális ellenőrzésével egyaránt. A motor hangja és a kipufogó gáz jellege alapján meg lehet állapítani a működés állapotát. Csak a műszereket kell figyelni, azok biztos információkat szolgáltatnak számomra.
Műszerek segítségével és a motor működésének vizuális ellenőrzésével egyaránt.
Mire utalhat, ha a motor fordulatszáma hirtelen megnő, de a hajó sebessége lecsökken. A hajóra felakadt egy uszadék és azt magával vonszolja. A hajtáslánc meghibásodására utal, tengelytörésre, a hajócsavar sérülésére, a hajócsavar nyírócsapjának törésére, tengelykapcsoló hibára. Az üzemanyag rendszerben lévő dugulás megszűnt.
A hajtáslánc meghibásodására utal, tengelytörésre, a hajócsavar sérülésére, a hajócsavar nyírócsapjának törésére, tengelykapcsoló hibára.
Mire utalhat, ha a hajtómű sebességbe kapcsolásakor a motor rendellenesen rezonálni kezd? A hajtómű olajszintje alacsony. A motor egyik hengere kihagy és terhelt állapotban a szerkezet berezonál. A hajócsavar egyik szárnya sérülhetett és az emiatt keletkezett rezgéseket a hajtómű továbbítja a motorhoz.
A hajócsavar egyik szárnya sérülhetett és az emiatt keletkezett rezgéseket a hajtómű továbbítja a motorhoz.
Mire utalhat, ha a motor akadozva jár, leáll? Az üzemanyag oktánszáma nem megfelelő. Az üzemanyag rendszer meghibásodására utal, a tank levegőztetője nem lett kinyitva, eltömődött a szűrő, lelevegősödött a rendszer, vizes az üzemanyag. A motor gyújtáskapcsolója kontakthibás.
Az üzemanyag rendszer meghibásodására utal, a tank levegőztetője nem lett kinyitva, eltömődött a szűrő, lelevegősödött a rendszer, vizes az üzemanyag.
Mire utalhat, ha a kipufogó füst színe kékes árnyalatú? Az üzemanyag cetánszáma nem megfelelő. Kenőolaj került az égéstérbe, esetlegesen a dugattyúgyűrűk kopása, törése miatt. Oxigénszegény az égés a motorban. Lehetséges, hogy a levegőszűrő eltömődött.
Kenőolaj került az égéstérbe, esetlegesen a dugattyúgyűrűk kopása, törése miatt.
Mire utalhat, ha a kipufogógáz fehéres színű? Víz került az égéstérbe esetlegesen a hengerfej tömítés sérülése miatt, vagy vizes az üzemanyag. Az üzemanyag cetánszáma nem megfelelő. Oxigénszegény az égés a motorban. Lehetséges, hogy a levegőszűrő eltömődött.
Víz került az égéstérbe esetlegesen a hengerfej tömítés sérülése miatt, vagy vizes az üzemanyag.
Mire utalhat, ha a kipufogó gázok erős fekete színűek? Tökéletlen égés a motorban, általában oxigén szegény állapotra utal. A levegőszűrő cserére szorulhat. Víz került az égéstérbe esetlegesen a hengerfej tömítés sérülése miatt, vagy vizes az üzemanyag. Kenőolaj került az égéstérbe, esetlegesen a dugattyúgyűrűk kopása, törése miatt.
Tökéletlen égés a motorban, általában oxigén szegény állapotra utal. A levegőszűrő cserére szorulhat.
Kétkörös hűtés rendszerű hajóban a belső víz hőmérséklete indítás után az üzemi fölé emelkedik. Mi lehet az oka? A belső kör vízszűrője eltömődött, túl magas a külső víz hőmérséklete. A termosztát idő előtt kinyitott, eltömődött a belső kör szívónyílása. A termosztát nem nyit ki, valamelyik szivattyú nem működik, eltömődött a külső hűtőkör.
A termosztát nem nyit ki, valamelyik szivattyú nem működik, eltömődött a külső hűtőkör.
Mit szolgál a hajók kormányrendszerébe beépített áttétel rendszer? Tehermentesíti a kormánylapát felfüggesztését. A kormánylapát kitérítési szögtartományát növeli. Nagyobb méretű illetve nagyobb sebességű hajókon a kormányzáshoz szükséges nagyobb erőt biztosítja.
Nagyobb méretű illetve nagyobb sebességű hajókon a kormányzáshoz szükséges nagyobb erőt biztosítja.
Mire szolgál a hajtómű? A motor nyomatékának és fordulatszámának, illetve a tengelyrendszer forgási irányának megváltoztatására szolgál. A állítható szárny állásszögű hajócsavarok esetében a hajócsavar szárnyainak állítását végzi. A motor fordulatszámától függően beállítja a nyomatékot.
A motor nyomatékának és fordulatszámának, illetve a tengelyrendszer forgási irányának megváltoztatására szolgál.
Az alábbiak közül melyik a hajtási lánc eleme? Kormánytengely. Csavartengely. Motortartó bak.
Csavartengely.
Mi a tömszelence feladata? A külső köri hűtővíz hajótesten való kivezetésekor a tömítést biztosítja. A csavartengely hajótestből való kivezetésénél a vízzáró tömítést biztosítja. A hajó motor rögzítésének rezgéscsillapító eleme.
A csavartengely hajótestből való kivezetésénél a vízzáró tömítést biztosítja.
Melyek a horgonycsörlő meghatározó paraméterei? A teljesítmény, a vonóerő, súlytartó sebesség, a vontatási sebesség, a horgonyszár hossza amit kezelni tud és a szerkezet önsúlya. A horgonykapa méret, tolóerő, a vontatási sebesség, a lánc/kötél vastagsága, amit kezelni tud. A teljesítmény, vonóerő, súlytartó képesség, a vontatási sebesség, a lánc/kötél vastagsága amit kezelni tud és a szerkezet önsúlya.
A teljesítmény, vonóerő, súlytartó képesség, a vontatási sebesség, a lánc/kötél vastagsága amit kezelni tud és a szerkezet önsúlya.
Mit célszerű téli konzerváláskor elvégezni az alábbiak közül? Dugattyúk kiszerelése és bezsírozása. Belső hűtővíz fagyállóságának ellenőrzése. Vízcsövek szelepeinek, csapjainak kiszerelése.
Belső hűtővíz fagyállóságának ellenőrzése.
Mit célszerű téli konzerváláskor elvégezni az alábbiak közül? A hengerekbe kevés friss kenőolaj betöltése. A hűtővíz rendszer feltöltése kenőolajjal. A forgattyús ház feltöltése desztillált vízzel.
A hengerekbe kevés friss kenőolaj betöltése.
Mit célszerű téli konzerváláskor elvégezni az alábbiak közül? A kiegyenlítő tartályból a gázolaj leengedése. A motor felfüggesztésének fellazítása. A karburátorból a benzin leengedése.
A karburátorból a benzin leengedése.
Mit célszerű téli konzerváláskor elvégezni az alábbiak közül? Bowdenek, huzalozások tisztítása, olajozása, zsírzása. Kipufogó és szívó szelepek nyitott állapotban való rögzítése. Az akkumulátor kikötése és az elektrolit lecserélése.
Bowdenek, huzalozások tisztítása, olajozása, zsírzása.
Horgony felszedése közben hogyan csökkenthetjük az elektromos csörlő terhelését? A hajóval a horgony fölé állunk, és ezt követően kezdjük meg a csörlővel beszedni a horgonyláncot. A hajóval áthajózunk a horgony fölött, majd amint a horgony felszakadt megállítjuk a hajót a mederhez képest, és a csörlő segítségével felhúzzuk a horgonyt. A horgonycsörlő működtetése közben a főgéppel lassú előremenetet alkalmazva csökkenthetjük a lánc és a csörlő terhelését.
A horgonycsörlő működtetése közben a főgéppel lassú előremenetet alkalmazva csökkenthetjük a lánc és a csörlő terhelését.
Mit nevezünk víziútnak? Vízi útnak a vízterület felett átívelő hidakat, a vízterületet átszelő kompjáratok útvonalait és a vízterület alatt húzódó alagutakat nevezzük. Vízi útnak csak a mesterségesen kialakított vízterületet (például csatorna) nevezzük, ahol a hajózás lehetséges. A vízi közlekedés pályái a víziutak, amelyek természetesek (folyók, tavak, tengerek) és mesterségesek (hajózó csatornák, mesterséges tavak) lehetnek.
A vízi közlekedés pályái a víziutak, amelyek természetesek (folyók, tavak, tengerek) és mesterségesek (hajózó csatornák, mesterséges tavak) lehetnek.
Hogyan jellemezzük az alsó-szakasz jellegű folyóvizet? Viszonylag kis esésű, hordaléklerakások útján létrejött szigetekkel megtűzdelt, széles mederrel rendelkező. Nagy esésű, vízsebességű, szűk kanyarokkal tarkított, kis vízmélységű és szűkebb meder keresztmetszetű. Közepes szélességű, viszonylag nagyobb vízmélységgel, nagyobb kanyarívekkel rendelkező, és közepes vízsebességű.
Viszonylag kis esésű, hordaléklerakások útján létrejött szigetekkel megtűzdelt, széles mederrel rendelkező.
Az alábbiak közül mit nevezünk egy víziút dinamikai jellemzőjének? A vízállás, a gázlómélység, a vízsebesség. A víziút hossza, a tengerszint feletti magassága és esése. A legkisebb kanyarulati sugár, a hajóút legkisebb szélessége, a legkisebb szabad űrszelvény méret.
A vízállás, a gázlómélység, a vízsebesség.
Mit nevezünk hajóútnak? A víziutakon kívüli, kevésbé forgalmas, a hajóforgalom számára fenntartott területet. A víziutakon rendszerint bójákkal és fényjelzésekkel a tájékozódást elősegítő jelzésekkel kitűzött, a hajóforgalom számára fenntartott területet. A kikötőből a víziútig tartó, rendszerint egy irányú közlekedést biztosító vízterület.
A víziutakon rendszerint bójákkal és fényjelzésekkel a tájékozódást elősegítő jelzésekkel kitűzött, a hajóforgalom számára fenntartott területet.
Igaz e, hogy Magyarország nemzetközi víziútja a Duna, Tisza és a Dráva? Igaz.
Hamis.
Hamis.
Mi a víziút? Víziút minden olyan állami kezelésben álló folyó, tó és csatorna, amely geometriai méreteinél fogva időszakos vagy állandó jelleggel hajózásra alkalmas. A víziközlekedés pályája, a folyók, csatornák és tavak – miniszteri rendeletben víziúttá nyilvánított – szakasza vagy része. Csak azt a vízterületet tekintjük víziútnak, ami hajózási jelekkel ki van tűzve.
A víziközlekedés pályája, a folyók, csatornák és tavak – miniszteri rendeletben víziúttá nyilvánított – szakasza vagy része.
A víziutakon az állam garantálja a víziút osztálya szerinti vízmélység mindenkori rendelkezésre állását? Igen. Nem.

Nem.
Mit nevezünk a térkép méretarányának? A kicsinyítés mértékét térképi méretaránynak nevezzük, amely megadja, hogy milyen térképi vetület alapján készült a térkép. A kicsinyítés mértékét térképi méretaránynak nevezzük, amely megadja, hogy a térképlapon mekkora területet ábrázolnak. A nagyítás mértékét térképi méretaránynak nevezzük, amely megadja, hogy a térképen milyen tereptárgyakat ábrázolnak.
A kicsinyítés mértékét térképi méretaránynak nevezzük, amely megadja, hogy a térképlapon mekkora területet ábrázolnak.
Mit jelent a térképen az M 1:10000 jelzés? A térképen 1 cm távolság a valóságban 1 kilométer. A térképen 1 cm távolság a valóságban 10000 méter. A térképen 1 cm távolság a valóságban 100 méter.
A térképen 1 cm távolság a valóságban 100 méter.
Mit jelent a térképen az M 1:25000 jelzés? A térképen 2,5 cm távolság a valóságban 1 kilométer. A térképen 4 cm távolság a valóságban 1 kilométer. A térképen 1 cm távolság a valóságban 2,5 kilométer.
A térképen 4 cm távolság a valóságban 1 kilométer.
Merre található az északi irány a térképeken, ha külön erre utaló jelölést nem látunk rajta? A térkép felső éle felé. A méretaránytól függően vagy jobbra vagy balra esik az északi irány. A térkép alsó éle felé.
A térkép felső éle felé.
A vízmércéken mért vízállásból mire lehet következtetni? A vízmérce szelvényében fennálló legnagyobb vízmélységre. Arra, hogy az adott víziút apadó- vagy áradó jellegű fázisban van. A merülési korlátozásokkal érintett területeken mérhető vízmélységekre.
A merülési korlátozásokkal érintett területeken mérhető vízmélységekre.
A GPS helyzetmeghatározás minden körülmények között lehetséges? Nem. Igen.

Nem.
Mi a vízállás? Állóvizeken, tavakon az áramlásoktól mentes vízterület a vízállás. A vízszint magassága illetőleg mélysége a vízmérce nulla-pontjának, mint viszonyítási pontnak a szintjétől. A vízszint magassága illetőleg mélysége a vízmérce legalsó pontjának, mint viszonyítási pontnak a szintjétől.
A vízszint magassága illetőleg mélysége a vízmérce nulla-pontjának, mint viszonyítási pontnak a szintjétől.
Hogyan mérjük a vízállást? Az aktuális vízhozamból számolják ki. A vízterületen elhelyezett vízmércéről tudjuk leolvasni. Hajóról minden nap ultrahangos vízmélység mérővel mérik le.
A vízterületen elhelyezett vízmércéről tudjuk leolvasni.
Milyen jelölésekkel rendelkezik a vízmérce? 2 centiméteres osztás és deciméteres számozás. Egy centiméteres osztás és 5 centiméteres számozás. 5 centiméteres osztás és deciméteres számozás.
2 centiméteres osztás és deciméteres számozás.
Milyen vízállást olvas le az ábrán látható vízmércéről? 56 centiméter 56 deciméter 5,6 centiméter 56 centiméter
Milyen vízállást olvas le az ábrán látható vízmércéről? 48 deciméter 4,8 centiméter 48 centiméter 48 centiméter
Milyen vízállást olvas le az ábrán látható vízmércéről? 26 deciméter 2 deciméter és 6 centiméter 2,6 centiméter 2 deciméter és 6 centiméter
Hol mérik a Balatonon a hivatalos vízállást? Siófokon Tihanynál Balatonfüreden
Siófokon
Mi hozhat létre áramlatokat a tavakon? A vízhőfok különbségek az egyes vízterületek között, valamint a vízkivételi művek hatásai. A meder lejtése és a vízmélység különbség. A folyamatosan egy irányból fújó szél, vagy folyó befolyás.
A folyamatosan egy irányból fújó szél, vagy folyó befolyás.
Mit nevezünk "döghullámnak"? A nagy méretű tarajos hullámok. Az erős szélből visszamaradt nagyobb hullámok. A víz kis mértékű fodrozódása.
Az erős szélből visszamaradt nagyobb hullámok.
Mi az uralkodó szélirány a Balatonon? Észak-nyugati Dél-keleti Észak-keleti
Észak-nyugati
Mitől függ a szél hajóra gyakorolt hatása? A szél sebességétől, a szélnek kitett felület nagyságától, a hajó vízbe merülő részének méretétől. A szél sebességétől, a hajó kormányképességétől, a hajó alatti víz mélységétől. A szél irányától, a hajó sebességétől, a vízmélységtől.
A szél sebességétől, a szélnek kitett felület nagyságától, a hajó vízbe merülő részének méretétől.
Milyen skálát használunk a szél erősség becslésére? Coriolis skálát. Beaufort skálát. Fahrenheit skálát.
Beaufort skálát.
Merre fúj az észak-keleti szél? Északról fúj keletre Észak -keletre Dél-nyugatra
Dél-nyugatra
Merre fúj a dél-keleti szél? Dél-keletre Délről fúj keletre. Észak-nyugatra
Észak-nyugatra
Adja meg az északi szél irányát fokban! 180 fok 270 fok 0 fok
0 fok
Adja meg a dél-keleti szél irányát fokban! 135 fok 90 fok 45 fok
135 fok
Adja meg a nyugati szél irányát fokban! 90 fok 225 fok 270 fok
270 fok
Hány fokozatú a belvízen használt, alap Beaufort skála? 10 fokozatú. 8 fokozatú. 13 fokozatú.
13 fokozatú.
Mit nevezünk bríznek? A viharos szelet. A gyenge szellőt. A kifújt szelet.
A gyenge szellőt.
Mi a flaute? Lapos hullám. A teljes szélcsend. Hirtelen széllökés.
A teljes szélcsend.
Mi a pöff? Szélcsend. Gyenge szellő. Széllökés.
Széllökés.
Melyik a hidegfront jellemzője? Érkezése előtt a légnyomás mindig emelkedik utána gyakran igen gyorsan csökken. Érkezése előtt a légnyomás mindig csökken, utána gyakran igen gyorsan emelkedik. A légnyomás az érkezése előtt mindig erősen süllyed, átvonulása után általában nem változik.
Érkezése előtt a légnyomás mindig csökken, utána gyakran igen gyorsan emelkedik.
Melyik a melegfront jellemzője? Érkezése előtt a légnyomás mindig csökken, utána gyakran igen gyorsan emelkedik. Érkezése előtt a légnyomás mindig emelkedik utána gyakran igen gyorsan csökken. A légnyomás az érkezése előtt mindig erősen süllyed, átvonulása után általában nem változik.
A légnyomás az érkezése előtt mindig erősen süllyed, átvonulása után általában nem változik.
Melyik meteorológiai jelenség sematikus ábrázolását látja a képen? Melegfront. Hidegfront Ciklon. Hidegfront
Melyik meteorológiai jelenség sematikus ábrázolását látja a képen? Ráfutó szél Melegfront Hidegfront Melegfront
Mit nevezünk ködnek? A levegőben állandóan jelenlévő vízgőz, vagyis páratartalom kicsapódási formáját. A levegőben állandóan jelenlévő vízgőz nulla fok alatti megszilárdult megjelenése. A levegőben állandóan jelenlevő gázok kicsapódási formáját.
A levegőben állandóan jelenlévő vízgőz, vagyis páratartalom kicsapódási formáját.
Mit nevezünk harmatpontnak? Azt a hőmérséklet, melyre az adott légtömegnek le kell hűlnie ahhoz, hogy a benne lévő vízgőz vízzé kicsapódjon. Az a légnyomás érték, amikor az adott légtömegben lévő vízgőz vízzé csapódik ki. Az a páratartalom érték, amikor az adott légtömegben lévő vízgőz vízzé csapódik ki.
Azt a hőmérséklet, melyre az adott légtömegnek le kell hűlnie ahhoz, hogy a benne lévő vízgőz vízzé kicsapódjon.
Minek nevezzük azt a jelenséget, amikor a kásás jégből kezdenek kialakulni a nagyobb jégtáblák. Másodlagos jégzajlás. Elsődleges jégzajlás. Jégtorlasz.
Elsődleges jégzajlás.
Minek nevezzük azt a jelenséget, amikor az összeállt jégtáblákból, összefüggő jégtakaróból letöredeznek kisebb jégtáblák és a víz felszínén sodródnak. Rianás. Másodlagos jégzajlás. Elsődleges jégzajlás.
Másodlagos jégzajlás.
Befolyásolja-e a vízszennyezés a jégképződés folyamatát? Igen, általában lassítja a folyamatot. Nem befolyásolja. Igen, általában gyorsítja a folyamatot.
Igen, általában lassítja a folyamatot.
A Beaufort-skála szerepel a magyar jogszabályokban? Nem.
Igen.
Igen.
Mi a Beaufort skála? A szélerősség becslésére szolgáló tapasztalati táblázat. A szélsebesség mérésére szolgáló skálás kijelzőjű műszer. A hajó sebességét mérő vízbe helyezhető kézi műszer.
A szélerősség becslésére szolgáló tapasztalati táblázat.
Melyik vízterületeinken működik vihar előrejelző szolgálat? Balaton, a Duna budapesti szakasza, Tisza folyó. Balaton, Tisza-tó, Hármas-Kőrös duzzasztott részei. Balaton, Velencei-tó, Fertő-tó, Tisza-tó.
Balaton, Velencei-tó, Fertő-tó, Tisza-tó.
Melyik állítás jellemző a viharjelzésre az alábbiak közül? Szezonálisan üzemel. Csak napkeltétől napnyugtáig üzemel. Egész évben üzemel.
Szezonálisan üzemel.
A viharjelző rendszer jelzőfényei hányszor villannak fel egy perc leforgása alatt első- és másodfokú jelzés esetén? 30 , 60 45 , 90 60 , 30
45 , 90
Érdemes-e útitervet készíteni:
Igen. Nem.
Igen.
Mit értünk útiterv készítés alatt? Az utazás megkezdése előtt felmérjük egyik pontból a másikba való eljutás során felmerülő akadályok leküzdésének módját és a készletek utánpótlási lehetőségét. A térképen berajzoljuk a indulási helyünk, és a végcélunk közti egyenest. A téli időszakban eltervezzük és le is írjuk, hogy nyáron hova megyünk el hajózni.
Az utazás megkezdése előtt felmérjük egyik pontból a másikba való eljutás során felmerülő akadályok leküzdésének módját és a készletek utánpótlási lehetőségét.
Melyek egyéni mentőeszközök? Dobókörte kötéllel, szapoly Mentő mellény, mentő patkó, mentő gyűrű. Mentőcsónak, mentő pad.
Mentő mellény, mentő patkó, mentő gyűrű.
Melyek kollektív mentőeszközök? Mentőcsónak, mentő pad. Mentő mellény, mentő patkó, mentő gyűrű. Tűzponyva, lékponyva.
Mentőcsónak, mentő pad.
Hínáros vízbe esve mi a helyes viselkedés? Le kell úszni a víz alá, és a tövénél kihúzni a hínárt. Ugyanúgy kell úszni benne, mint hínár mentes vízben. A lehető legkevesebb mozgással kell haladni, a karra, lábra tekeredett hínár szárakat le kell tépni.
A lehető legkevesebb mozgással kell haladni, a karra, lábra tekeredett hínár szárakat le kell tépni.
Mire következtet, ha egy hajót állandó orrszög alatt lát, és útvonaluk keresztezi egymást? A másik hajó horgonyon vagy bóján áll, és a parallaxis hiba miatt látom keresztezőnek az útvonalat. Egyikünknek sem szabad változtatni útirányán és sebességén, mert így elkerüljük az összeütközést. Ha egyikünk sem változtat menetirányán, vagy sebességén össze fogunk ütközni.
Ha egyikünk sem változtat menetirányán, vagy sebességén össze fogunk ütközni.
Mit hívunk orrszögnek? A hajó hossztengelye, valamint a hajó és a céltárgyat összekötő egyenes által bezárt szög a hajó farától mérve. A hajó hossztengelye, valamint a hajó és a céltárgyat összekötő egyenes által bezárt szög a hajó orrától mérve. A hajó kereszttengelye, és a fedélzet síkjának szöge az orr irányába nézve.
A hajó hossztengelye, valamint a hajó és a céltárgyat összekötő egyenes által bezárt szög a hajó orrától mérve.
Mit kell tenni viharban, ha a hajó felborult és nem sikerült visszaállítani, és a hajótestre sem sikerül felmászni? A hajótest szél alatti oldalán várni a segítséget, vagy a vihar elmúlását. A hajót elhagyva meg kell próbálni kiúszni a partra. A hajótest szél feletti oldalán várni a segítséget, vagy a vihar elmúlását.
A hajótest szél alatti oldalán várni a segítséget, vagy a vihar elmúlását.
Mit kell tenni, ha a hajó felborult? Bójával megjelölni a helyet, hogy más vitorlások tudják, hogy ez egy borulásveszélyes hely, és mielőbb értesíteni a hatóságokat. A hajót elhagyva meg kell próbálni kiúszni a partra, a velem utazókat is fel kell szólítani erre. Először meg kell győződnöm, hogy minden velem utazó jól van és senki nem szorult a hajótestbe, illetve vitorla alá.
Először meg kell győződnöm, hogy minden velem utazó jól van és senki nem szorult a hajótestbe, illetve vitorla alá.
Hogy lehet visszaállítani felborult vitorlás hajót? A svertre állva a hajó oldalába kapaszkodva kell rugózni. A vízimentők speciális szaktudását igényli ez a feladat. Be kell vontatni a kikötőbe, és daruval kell kiemelni.
A svertre állva a hajó oldalába kapaszkodva kell rugózni.
Mit jelent a "leszúrt az árboc" kifejezés? Borulás után a vitorla megtelik vízzel és az árboc belefúródik az iszapba. Az árbocnak nincsenek tartókötelei, csak bele van állítva a hajótestbe. Az árboc tároláskor, szállításkor a hajótestre vízszintesen el van fektetve.
Borulás után a vitorla megtelik vízzel és az árboc belefúródik az iszapba.
A felborult hajó visszaállítása előtt milyen feladatokat kell mindenképpen elvégezni? Vizet kimerni, vontakötelet előkészíteni, az árbocot szélbe állítani. Vitorlákat lehúzni, svertet, kormányt kivenni. Sottokat kitisztázni, kötélszorítókból kivenni, hajót szélbe állítani.
Sottokat kitisztázni, kötélszorítókból kivenni, hajót szélbe állítani.
Mi az elsősegélynyújtás célja? A társadalmi és erkölcsi normának megfelelően viselkedni a balesetet szenvedett közelében. A mentőket riasztani, és még a mentők kiérkezése előtt a baleset helyszínére érni, hogy mi tájékoztathassuk a kiérkező mentőket. Az élet megmentése, további egészségkárosodás megakadályozása, gyógyulás elősegítése.
Az élet megmentése, további egészségkárosodás megakadályozása, gyógyulás elősegítése.
Köteles-e a hajó vezetője elsősegélyt nyújtani? Igen. Nem.

Igen.
Köteles-e a hajó vezetője gondoskodni arról, hogy a beteg a legközelebbi alkalmas helyen, egészségügyi ellátásban részesülhessen?
Igen. Nem.
Igen.
Köteles-e mindenki a tőle elvárható módon elsősegélyt nyújtani?
Igen. Nem.
Igen.
Változhat-e az újraélesztési protokoll? Igen, 5 évenként felülvizsgálják a statisztikák, klinikai tanulmányok és az újabb eszközök, gyógyszerek alapján. Nincs újraélesztési protokoll, ezért nem is változhat. Nem, mert a jól bevált módszeren nem kell és nem is szabad változtatni.
Igen, 5 évenként felülvizsgálják a statisztikák, klinikai tanulmányok és az újabb eszközök, gyógyszerek alapján.
Milyen számon kell a mentőket értesíteni? 105, vagy 112. 107, vagy 112. 104, vagy 112.
104, vagy 112.
Hogyan biztosítunk átjárható légutat? Két ujjal kihúzzuk a nyelvet és gondoskodunk róla, hogy ne kerülhessen vissza a szájüregbe. Az elsősegély dobozban található intubáló szett segítségével. A fejet a hajas fejbőr kezdeténél, és az állnál megfogva hátra hajtjuk.
A fejet a hajas fejbőr kezdeténél, és az állnál megfogva hátra hajtjuk.
Hogyan vizsgáljuk a légzést? A sérült mellé fekszünk, mert így tudjuk a legjobban megfigyelni a mellkas mozgást. Fülünket a sérült szája elé helyezve figyeljük a mellkas mozgást. A sérült szája és orra elé tollpihét, vagy hasonló tárgyat teszünk.
Fülünket a sérült szája elé helyezve figyeljük a mellkas mozgást.
Mit nevezünk "hármas érzékelésnek"? A sérült mellkas mozgását látom, a levegő áramlását érzem és hallom. A látás, hallás, szaglás alapján osztályozzuk a sérülteket. A sérültet háromszor megvizsgálom, hogy biztos legyek az állapotában.
A sérült mellkas mozgását látom, a levegő áramlását érzem és hallom.
Mikor kielégítő a légzés? Ha 10 másodperc alatt legfeljebb 1 légző mozgást figyelünk meg. Ha 10 másodperc alatt legalább 3 légző mozgást figyelünk meg. Ha 10 másodperc alatt legalább 2 légző mozgást figyelünk meg.
Ha 10 másodperc alatt legalább 2 légző mozgást figyelünk meg.
Mit nevezünk mellkas kompressziónak? Újraélesztésnél a mellkas ütemes lenyomását és felengedését nevezzük így. Fulladásnál a légszomjat hívjuk így. Fulladásnál a tüdőben lévő nyomásnövekedést hívjuk így.
Újraélesztésnél a mellkas ütemes lenyomását és felengedését nevezzük így.
Felnőtt újraélesztésnél milyen mélyen kell a mellkast lenyomni? Kb. 1-2 cm. Kb. 5-6 cm. Kb. 12-15 cm
Kb. 5-6 cm.
Újraélesztésnél milyen mélyen kell a mellkast benyomni? A mellkas keresztmetszetének 1/2-áig. A mellkas keresztmetszetének 1/3-áig. A mellkas keresztmetszetének 1/6-áig.
A mellkas keresztmetszetének 1/3-áig.
Milyen testhelyzetben kell a mellkaskompressziót végezni? A sérült mellé guggolva, nyújtott könyökkel combból rugózva. A sérült mellé térdelve, hajlított kézzel, karból nyomva. A sérült mellé térdelve, nyújtott karokkal, felsőtestből mozogva.
A sérült mellé térdelve, nyújtott karokkal, felsőtestből mozogva.
Újraélesztésnél a két kézfejet ujjaknál összekulcsolva az alsó tenyér párnás részét a mellkas középvonalára a szegycsont alsó harmadára helyezve a férfi mellbimbók vonalában kell a mellkast lenyomni. Igaz.
Hamis.
Igaz.
Újraélesztésnél a kezünket ökölbe szorítva erőteljes ütéseket kell mérni a mellkasra, percenként 100-120 -szor. Hamis. Igaz.

Hamis.
Újraélesztésnél a test középvonalában a bordaív aljának vonalában kell erőteljes ütéseket kell mérni, percenként 100 -szor. Hamis.
Igaz.
Hamis.
Percenkét hány lenyomásra kell törekedni a mellkaskompresszió során? 100-120 2-30 220-230
100-120
Mellkas kompressziónál a mellkast mindig teljesen fel kell engedni. Igaz.
Hamis.
Igaz.
Mellkas kompressziónál a mellkast sosem szabad teljesen felengedni. Hamis. Igaz.

Hamis.
Mennyi mellkaskompressziót kell végezni egymás után? 2 100 30
30
Legfeljebb mennyi ideig szüneteltethetjük a mellkas kompressziót? 5-10 másodperc 25-30 másodperc 15-20 másodperc
5-10 másodperc
30 mellkas kompresszió után mennyi befúvást kell végezni? 2 1 3
2
Szájból szájba vagy szájból orrba kell a befúvást végrehajtani? Mindkét módszer elfogadott. Szájból orrba. Szájból szájba.
Mindkét módszer elfogadott.
Mit kell tenni, ha több segítségnyújtó is van a közelben? A segítségnyújtók kiválasztják maguk közül a legrátermettebbet, és az a segítségnyújtó végzi a kompressziót és a befúvást a segítség megérkezéséig. A segítség nyújtók két percenként váltják egymást, a kompressziót és a befúvást ugyanaz a segítségnyújtó hajtja végre. Annak az segítségnyújtónak aki először a helyszínre ért, a később érkezőket el kell küldenie, és egyedül kell végeznie a kompressziót és a befúvást.
A segítség nyújtók két percenként váltják egymást, a kompressziót és a befúvást ugyanaz a segítségnyújtó hajtja végre.
Végezheti-e a befúvást az egyik, a kompressziót a másik segítségnyújtó. Ez az ellátási mód Magyarországon kifejezetten tiltott. Ez az ellátási mód ajánlott a kezdő elsősegélynyújtóknak. A páros munkára csak a kiképzett hivatásos ellátók vállalkozzanak akik képesek időveszteség nélkül összehangolni munkájukat.
A páros munkára csak a kiképzett hivatásos ellátók vállalkozzanak akik képesek időveszteség nélkül összehangolni munkájukat.
Több sérült esetén mi a helyes ellátási sorrend? 1. Vérző, 2. Eszméletlen, 3. Zúzódást szenvedett. 1. Eszméletlen, 2. Zúzódást szenvedett, 3. Vérző. 1. Eszméletlen, 2. Vérző, 3. Zúzódást szenvedett.
1. Eszméletlen, 2. Vérző, 3. Zúzódást szenvedett.
Több sérült esetén mi a helyes ellátási sorrend? 1. Nyílt comb törés, 2. Erős vérzés, 3. Klinikai halott. 1. Klinikai halott, 2. Erős vérzés, 3. Nyílt comb törés. 1. Erős vérzés, 2. Nyílt comb törés, 3. Klinikai halott.
1. Erős vérzés, 2. Nyílt comb törés, 3. Klinikai halott.
Több sérült esetén mi a helyes ellátási sorrend? 1. Harmad fokú égés, 2. Zavart tudatú, 3. Horzsolások. 1. Harmad fokú égés, 2. Horzsolások, 3. Zavart tudatú. 1. Zavart tudatú, 2. Harmad fokú égés, 3. Horzsolások.
1. Harmad fokú égés, 2. Zavart tudatú, 3. Horzsolások.
Igaz-e, hogy a törés, a rándulás és a ficam tünetei és ellátása hasonlóak? Hamis.
Igaz.
Igaz.
Melyik sérülésre igaz az állítás? A csontszövet folytonossága megszakad. Törés. Ficam. Rándulás.
Törés.
Melyik sérülésre igaz az állítás? A két csontvég kimozdul a helyéről, az ízületi tok és szalag megnyúlik, vagy elszakad, azonban az ízületi felszínek a helyükön maradnak. Rándulás. Ficam. Törés.
Rándulás.
Melyik sérülésre igaz az állítás? Az erőbehatás végén a csontvégek az ízületi vápából kimozdulva rendellenes pozícióban maradnak. Törés. Ficam. Rándulás.
Ficam.
Mely állítások igazak a törés, rándulás ficam ellátására. Mozgatási tilalom, jegelés, borogatás, rögzítés. Masszírozás, ékszerek eltávolítása, a sérült testrész melegen tartása. Helyre rakás, sínbe rakás, izolációs fóliába tekerés,
Mozgatási tilalom, jegelés, borogatás, rögzítés.
Melyik vérzésre igaz az állítás? Gyenge intenzitású, nem ritkán csupán kisebb cseppekben jelentkezik a sérült bőrfelületen. Artériás/ütőeres Kapilláris/hajszáleres. Vénás/visszeres
Kapilláris/hajszáleres.
Melyik vérzésre igaz az állítás? A vérzés intenzitása erős is lehet, a vér színe rendszerint sötétpiros. Kapilláris/hajszáleres. Vénás/visszeres Artériás/ütőeres
Vénás/visszeres
Melyik vérzésre igaz az állítás? A vérzés tipikus jellemzője az élénkpiros, lüktető sugárban távozó vér. Kapilláris/hajszáleres. Vénás/visszeres Artériás/ütőeres
Artériás/ütőeres
Melyik vérzéstípus ellátásának lényege a fedőkötés? Vénás/visszeres Artériás/ütőeres Kapilláris/hajszáleres.
Kapilláris/hajszáleres.
Melyik vérzéstípus ellátásának lényege a nyomókötés? Kapilláris/hajszáleres. Artériás/ütőeres Vénás/visszeres
Vénás/visszeres
Melyik vérzéstípus ellátásának lényeges lépése a nyomáspont alkalmazása? Kapilláris/hajszáleres. Artériás/ütőeres Vénás/visszeres
Artériás/ütőeres
Mik a belső vérzés tünetei? Végtag görcsök, levertség, megemelkedett testhőmérséklet, verejtékezés. Hasfájás, hasmenés, hányinger, hányás, remegés, gyengeség. Sápadtság, hideg, nedves bőr, szapora pulzus, szomjúság, fázás.
Sápadtság, hideg, nedves bőr, szapora pulzus, szomjúság, fázás.
Mik a sokk tünetei? Hasfájás, hasmenés, hányinger, hányás, remegés, gyengeség. Sápadtság, hideg, nedves bőr, szapora pulzus, szomjúság, fázás. Végtag görcsök, levertség, megemelkedett testhőmérséklet, verejtékezés.
Sápadtság, hideg, nedves bőr, szapora pulzus, szomjúság, fázás.
Igaz-e, hogy a sokkos állapot mindig életveszélyesnek tekinthető? Hamis.
Igaz.
Igaz.
Mitől alakul ki a sokkos állapot? A vér látványától. A szervezet folyadékháztartásának hirtelen megváltozásától. Nagy öröm hatására.
A szervezet folyadékháztartásának hirtelen megváltozásától.
Medence, vagy gerinc sérültnél lehet-e sokkfektetést alkalmazni?
Igen. Nem.
Nem.
Kell-e gerinc sérülésre gyanakodnunk magasból leesett sérültnél? Igen. Nem.

Igen.
Kell-e gerinc sérülésre gyanakodnunk lépcsőről leesett sérültnél?
Nem. Igen.
Igen.
Kell-e gerinc sérülésre gyanakodnunk sekély vízbe ugrott sérültnél?
Igen. Nem.
Igen.
Kell-e gerinc sérülésre gyanakodnunk hirtelen összeeső sérültnél? Igen.
Nem.
Nem.
Mi a legfontosabb feladat az égési sérülések ellátásánál? Mozgatási tilalom. Izolációs fólia használata. Hűtés, hőelvonás.
Hűtés, hőelvonás.
Égési sérülés hűtésére mi a legmegfelelőbb? Víz. Napolaj. Tejföl.
Víz.
Igaz-e, hogy égési sérült esetében a ruhákat és ékszereket el kell távolítani. Igaz, de az égett területbe ragadt ruhákat/ruhadarabokat nem szabad eltávolítani. Igaz, de csak az égett területbe ragadt ruhákat/ruhadarabokat kell eltávolítani. Igaz, az égett területbe ragadt ruhákat/ruhadarabokat hirtelen kell kirántani a sebből.
Igaz, de az égett területbe ragadt ruhákat/ruhadarabokat nem szabad eltávolítani.
Melyik állítás igaz égési sérülés estében? Az egész testet kell hűteni. Csak az égett testrészt és környékét kell hűteni. Mindig a csuklókat kell hűteni.
Csak az égett testrészt és környékét kell hűteni.
Egészítse ki a mondatot! Az égés kiterjedésének mérésére a(z) … szabályt használjuk. 9-es 5-ös 7-es
9-es
A napszúrás, vagy a tartós meleg hatására bekövetkezett rosszullét a súlyosabb? A tartós meleg hatására. A napszúrás. Egyforma.
A tartós meleg hatására.
Melyek a napszúrás tünetei? Fejfájás, hányinger, hányás. Kettős látás, tarkómerevség. Nincs jellegzetes tünete.
Fejfájás, hányinger, hányás.
Napszúrás és meleg okozta rosszullét esetén mi a kezelés módja? Árnyékba, szellős helyre kell vinni, lefektetni, meg kell itatni, hűtőborogatást alkalmazni. Izolációs fóliát kell használni. Le kell venni a ruháit és az ékszereit, és stabil oldalfekvésbe kell rakni.
Árnyékba, szellős helyre kell vinni, lefektetni, meg kell itatni, hűtőborogatást alkalmazni.
Mi a hipotermia? A testhőmérséklet tartósan 35 fok alá süllyed. A betegségektől való kórós félelem. A test hőmérséklete tartósan 40 fok fölé emelkedik.
A testhőmérséklet tartósan 35 fok alá süllyed.
Mi a hipotermia? Kihűlés. A betegségektől való kórós félelem. Magas vérnyomás.
Kihűlés.
Mi a legfontosabb feladat a hipotermiás sérülések ellátásánál? Hűtés, hőelvonás. Mozgatási tilalom. További hővesztés gátlása.
További hővesztés gátlása.
Okozhat-e sokkos állapotot a hipotermiás sérült hirtelen felmelegítése? Igen.
Nem.
Igen.
Okozhat-e hipotermiás állapotot, az égési sérülést szenvedett, vagy lázas beteg túlzott hűtése?
Igen. Nem.
Igen.
Indokolt-e mérgezés gyanúja esetén a mentőhívás? Igen.
Nem.
Igen.
Mi a legfontosabb feladat mérgezést szenvedett sérült ellátásánál? Hányás- és hasmenés csillapítót adni, rendőrt hívni. Mérgezés okának kiderítése, mentőhívás, beteg állapotának figyelése. A mérget kiszívni, ellenmérget beadni.
Mérgezés okának kiderítése, mentőhívás, beteg állapotának figyelése.
A szén-dioxid könnyebb a levegőnél? Igen.
Nem.
Nem.
A szén-monoxid könnyebb a levegőnél? Igen.
Nem.
Igen.
A szén-dioxid nehezebb a levegőnél? Nem. Igen.

Igen.
A szén-monoxid nehezebb a levegőnél? Igen. Nem.

Nem.
Mit kell tenni vélhetően gázzal telített térbe történő belépés előtt? Alaposan kiszellőztetni. Leguggolni, és így menni be. Semmit, mert nem szabad bemenni.
Alaposan kiszellőztetni.
Milyen esetben alkalmazunk Heimlich-féle műfogást? Vízből kiemelésnél. Spriccelő vérzés elállítására. Fulladó sérültnél.
Fulladó sérültnél.
Mit kell tenni a fulladó sérülttel? Stabil oldalfekvésbe kell helyezni. Erőteljesen a lapockái közé csapni. Gégemetszést kell végrehajtani.
Erőteljesen a lapockái közé csapni.
Mit kell tenni a fulladó sérülttel? Stabil oldalfekvésbe kell helyezni. Gégemetszést kell végrehajtani. Heimlich-féle műfogást kell alkalmazni.
Heimlich-féle műfogást kell alkalmazni.
Maximum hányszor kell egymás után a fulladó lapockái közé csapni? 1-szer. 5-ször. 10-szer.
5-ször.
Maximum hányszor kell egymás után gyomortáji lökést alkalmazni a fulladón? 10-szer. 1-szer. 5-ször.
5-ször.
Igaz-e, hogy először 5 lapockák közé mért ütést, majd 5 gyomortáji lökést kell alkalmazni a léguti idegen test távozásáig? Hamis.
Igaz.
Igaz.
Indokolt-e mentőt hívni, ha sikerült megszüntetni a légúti elzáródást? Igen.
Nem.
Igen.
Bele lehet-e fulladni sekély vízbe? Nem.
Igen.
Igen.
Veszélyes-e alkoholos, vagy bódult állapotban vízbe ugrani? Igen.
Nem.
Igen.
Mi az a növekvő négyszögek módszer, és hol használják? Pásztázási módszer vízbe esett felkutatására, melyet tavi körülmények között használnak. Lékesedés esetén egyre nagyobb lékponyvát kell a lékre helyezni. Pásztázási módszer vízbe esett felkutatására, melyet folyami körülmények között használnak.
Pásztázási módszer vízbe esett felkutatására, melyet tavi körülmények között használnak.
A növekvő négyszögek módszer használatakor hogyan változnak a megtett távolságok? Minden második derékszögű forduló után duplázódik a megtett távolság. Minden második derékszögű forduló után az első hosszal növekszik a megtett út. Minden harmadik derékszögű forduló után duplázódik a megtett távolság.
Minden második derékszögű forduló után az első hosszal növekszik a megtett út.
Mit lát az ábrán? Hatósági hajó megkülönböztető jelzését. Környezetre ártalmas anyagot szállító hajó megkülönböztető jelzését. A vízbeesettek keresésére szolgáló eltolt háromszögek módszerét. A vízbeesettek keresésére szolgáló eltolt háromszögek módszerét.
Hol használjuk az alábbi keresési módot? Álló, és folyó vízen egyaránt. Álló vízen. Folyó vízen. Álló vízen.
Az ábrán látható keresési módot hogyan hajtjuk végre? A fordulóknál a menetirányunkhoz képest 180 fokkal kell elfordulni, mindig azonos irányban. A fordulóknál a menetirányunkhoz képest 120 fokkal kell elfordulni, mindig azonos irányban. A fordulóknál a menetirányunkhoz képest 60 fokkal kell elfordulni, mindig azonos irányban. A fordulóknál a menetirányunkhoz képest 120 fokkal kell elfordulni, mindig azonos irányban.
Mit lát az ábrán? A vízbeesettek keresésére szolgáló növekvő négyzetek módszerét. A diagonális palánkolási mód elvi vázlatát. Szendvics szerkezetű műanyag hajó csúszásgátló felületének kiképzését. A vízbeesettek keresésére szolgáló növekvő négyzetek módszerét.
Hol használjuk az alábbi keresési módot? Álló, és folyó vízen egyaránt. Álló vízen. Folyó vízen. Álló vízen.
Az ábrán látható keresési módot hogyan hajtjuk végre? Két egymást követő szakasz egyforma hosszú, a következő kettő egy egységgel rövidebb. Két egymást követő szakasz egyforma hosszú, a következő kettő hossza az előző duplája. Két egymást követő szakasz egyforma hosszú, a következő kettő egy egységgel hosszabb. Két egymást követő szakasz egyforma hosszú, a következő kettő egy egységgel hosszabb.
Hol használjuk az alábbi keresési módot? Álló, és folyó vízen egyaránt. Álló vízen. Folyó vízen. Folyó vízen.
Az alábbiak közül melyik keresési módot/módokat használják álló vízen? a. és c. c. a. és b. a. és b.
Az alábbiak közül melyik keresési módot/módokat használják folyó vízen? a. és b. c. a. c.
Használható e vízből mentéshez például gumimatrac, vagy egyéb strandeszköz, ha nincs a hajón mentőpatkó, vagy mentőgyűrű? Nem mert nem biztonságos, és kicsúszhat a bajbajutott alól. Nem, mert minden hajón van mentőgyűrű, vagy mentőpatkó. Igen, szükség esetén bármilyen tárgy ami erre alkalmas, igénybe vehető az életmentéshez.
Igen, szükség esetén bármilyen tárgy ami erre alkalmas, igénybe vehető az életmentéshez.
Vízből mentésnél hogyan közelítjük meg a mentendőt álló vízen? Félszélben. Széllel szemben, legfeljebb negyed szélben. Hátszélben, háromnegyed szélben.
Széllel szemben, legfeljebb negyed szélben.
Vízből mentésnél hogyan közelítjük meg a mentendőt folyó vízen? Völgymenetben. Hegymenetben, vagy völgymenetben szabadon választható. Hegymenetben.
Hegymenetben.
A vízből mentésnél a mentendőt jobb vagy bal oldalról kell megközelíteni? Jobb. Mindegy. Bal.
Mindegy.
A vízből mentésnél a mentendőt szél alól, vagy szél felől kell megközelíteni álló vízen? Szél alól. Mindegy. Szél felől.
Szél alól.
Vízből mentésnél, milyen sebességgel kell a mentendő mellé érni? Nullához közeli sebességgel. Minél gyorsabban. A hajó manőversebességével.
Nullához közeli sebességgel.
Mit kell tennünk amikor a mentendő mellé érünk, ha gépi erővel közelítjük meg? A gépet üresbe kell rakni, vagy le kell állítani. A gépet hátramenetbe kell rakni. A gépet előre menetbe kell hagyni.
A gépet üresbe kell rakni, vagy le kell állítani.
Helyes-e a mentendő megközelítése az ábrán látható módon? A nyíl a folyás vagy a sodrás irányát jelöli.
Igen. Nem. Igen.
Helyes-e a mentendő megközelítése az ábrán látható módon? A nyíl a folyás vagy a sodrás irányát jelöli. Igen. Nem.
Nem.
Helyes-e a mentendő megközelítése az ábrán látható módon? A nyíl a szél irányát jelöli. Nem.
Igen. Igen.
Helyes-e a mentendő megközelítése az ábrán látható módon? A nyíl a szél irányát jelöli. Nem. Igen.
Nem.
Hogyan kell a vízbe esett bajbajutottat kisgéphajóval megközelíteni? Széllel és/vagy áramlással szemben, a szél alatti oldalon maradva. Széllel és/vagy áramlással szemben, a szél feletti oldalon maradva. A legrövidebb időn belül, az mindegy hogyan.
Széllel és/vagy áramlással szemben, a szél alatti oldalon maradva.
A vízből mentésnél a megközelítés végső stádiumában a mentendőnek, a hajó melyik oldalán kell lennie? Mindegy. Lee. Luv.
Luv.
Mit kell tennünk amikor a mentendő mellé érünk, ha vitorlával közelítjük meg? A fokkal beggelni. Vitorlákat behúzni. Vitorlákat kilobogtatni.
Vitorlákat kilobogtatni.
Milyen veszélyeket rejthet a vízből mentett hajóba történő beemelése? Kisebb hajóval, csónakkal végzett mentésnél felborulhatunk. A hajó oldalán történő beemelésnél mindig fennáll a borulás veszélye. A hajó orránál és faránál történő beemelésnél mindig fennáll a borulás veszélye.
Kisebb hajóval, csónakkal végzett mentésnél felborulhatunk.
Milyen veszélyeket rejthet a vízből mentett hajóba történő beemelése? Ha háttal emeljük be a mentendőt vizet nyelhet. Ha háton emeljük be a mentendőt gerincsérülést okozhatunk neki. Ha háttal próbáljuk beemelni nem lát minket és megijedhet a mentendő.
Ha háton emeljük be a mentendőt gerincsérülést okozhatunk neki.
Hogyan minimalizálható a hajómotorok környezetterhelése? A gyártó által erre a célra javasolt adalékok rendszeres használatával. Idejében elvégzett karbantartásokkal, a pontos, szakszerű beállításokkal és a gyár által előírt kenő és üzemanyagok használatával. Megfelelő idejű bemelegítéssel, és a benzinkutak extra üzemanyagainak rendszeres használatával.
Idejében elvégzett karbantartásokkal, a pontos, szakszerű beállításokkal és a gyár által előírt kenő és üzemanyagok használatával.
Mire kell ügyelni a hajón keletkezett hulladékok eltávolításakor, kezelésekor? A környezetre nem káros hulladékok a parttól 300 méterre vízbe dobhatóak. Tavon semmilyen hulladék nem dobható a vízbe, folyamon az erre vonatkozó külön rendelkezések szerint van lehetőség rá. Semmilyen szennyeződés nem juthat a hajóból vízbe, olajat, veszélyes hulladékot, szennyvizet a parton erre rendszeresített tárolókba kell elhelyezni, üríteni.
Semmilyen szennyeződés nem juthat a hajóból vízbe, olajat, veszélyes hulladékot, szennyvizet a parton erre rendszeresített tárolókba kell elhelyezni, üríteni.
Mit szabad a vízbe dobni? Szervetlen anyagokat. Bármit ami elsüllyed. Semmit.
Semmit.
Milyen módon kell a hajón a hulladékot gyűjteni? A hajón nem kell hulladékot gyűjteni, a vízbe kell dobni. A hulladékot a fedélzeten elhelyezett olajos hordóba kell dobni. Szelektíven, zárható edényben.
Szelektíven, zárható edényben.
Kell-e rögzíteni a hulladék tárolására szolgáló eszközt. Igen.
Nem.
Igen.
A WC-vel felszerelt hajón kell-e lennie szennyvíz tartálynak? Nem.
Igen.
Igen.
Szabad-e a hajón tartály nélküli WC-t üzemeltetni. Nem. Igen.

Nem.
Mit kell tenni, ha tankoláskor üzemanyag kerül a vízbe? Értesíteni kell a vízirendészetet (107, 112). Ultrát kell rászórni. Nem kell tenni semmit.
Értesíteni kell a vízirendészetet (107, 112).
Mit kell tenni, ha tankoláskor üzemanyag kerül a vízbe? Ultrát kell rászórni. Értesíteni kell a katasztrófavédelmet (105, 112). Nem kell tenni semmit.
Értesíteni kell a katasztrófavédelmet (105, 112).
Mit kell tenni, ha tankoláskor üzemanyag kerül a vízbe? Nem kell tenni semmit. Ultrát kell rászórni. Értesíteni kell a területileg illetékes vízügyi igazgatóságot.
Értesíteni kell a területileg illetékes vízügyi igazgatóságot.
Hol kell elhelyezni kabinos hajóban a kézi tűzoltó készüléket? A géptérben, a motor mellett. A kabin bejárat mellett Az orrban
A kabin bejárat mellett
Hol kell tárolni egy gázpalackot a hajón? A lakótértől elkülönített, jól szellőző, naptól, sugárzó hőtől védett zárt helyen. A kézi tűzoltó készülékre kell ezeket rakni. Kizárólag a vízvonal alatt szabad tárolni.
A lakótértől elkülönített, jól szellőző, naptól, sugárzó hőtől védett zárt helyen.
Mire vezethető vissza legtöbbször a tüzek keletkezése? Globalizáció. Felelőtlenség. Környezeti hatás.
Felelőtlenség.
Milyen módon kell a hajón a tűzveszélyes anyagokat tárolni? A lakótértől elkülönített, jól szellőző, naptól, sugárzó hőtől védett zárt helyen. Kizárólag a vízvonal alatt szabad tárolni. A kézi tűzoltó készülékre kell ezeket rakni.
A lakótértől elkülönített, jól szellőző, naptól, sugárzó hőtől védett zárt helyen.
Miben szabad üzemanyagot tárolni? Akármiben, de rá kell írni, hogy mi van benne. Az erre a célra rendszeresített minőségi tanúsítvánnyal rendelkező eszközben. Akármiben, de egy edényben mindig csak egy fajta üzemanyagtípust szabad tárolni.
Az erre a célra rendszeresített minőségi tanúsítvánnyal rendelkező eszközben.
Hogyan kell ellenőrizni összeszerelés után a PB palack tömítettségét. Szivárgás ellenőrző spray-vel. Kóccal. Gyufával.
Szivárgás ellenőrző spray-vel.
Milyen típusú tüzek oltására alkalmas a porral oltó készülék? A, B, C,típusokra és minden elektromos tűz oltására. A,B,C típusúakra és elektromos tüzekre 1000 V feszültségig. A,B,C,D típusú tüzekre.
A,B,C típusúakra és elektromos tüzekre 1000 V feszültségig.
Téli tárolás idejére hogyan kell eljárni a poroltóval? Ki kell venni, mert a kikötő személyzet intézkedik az esedékes felülvizsgálatáról. Nincs vele tennivaló, marad a helyén. Ki kell venni a hajóból, fagymentes és száraz helyiségben tárolni a téli állás alatt.
Nincs vele tennivaló, marad a helyén.
Elektromos tüzek oltására használható e az A,B,C kategóriájú tüzek oltására alkalmas készülék? Igen, nincs feszültség korlátozás, mert az oltóanyag nem vezeti az áramot. Nem. Igen, 1000 Volt feszültségig.
Igen, 1000 Volt feszültségig.
Mi a hatásmechanizmusa a porral oltásnak? Az oltóanyag gőzzé alakul a magas hő hatására, és elfolytja, valamint lehűti a tüzet. Az oltóanyag magas hő hatására folyadékká alakul, és lefedi, valamint lehűti a tüzet. Az oltóanyag elzárja a levegőtől az égő anyagot, valamint magas hő hatására széndioxid szabadul fel.
Az oltóanyag elzárja a levegőtől az égő anyagot, valamint magas hő hatására széndioxid szabadul fel.
Hol kell a kézi tűzoltó készüléket elhelyezni? A menekülési útban. A tűzveszélyes helyek közelében. A légkamrában.
A tűzveszélyes helyek közelében.
Hol kell a kézi tűzoltó készüléket elhelyezni? A légkamrában. Könnyen hozzáférhető helyen. A menekülési útban.
Könnyen hozzáférhető helyen.
Hogyan kell a kézi tűzoltó készüléket elhelyezni? Könnyen oldható rögzítéssel. Nem szabad rögzíteni. Lopásvédelemmel ellátott fix rögzítéssel.
Könnyen oldható rögzítéssel.
Milyen veszélye van a szén-dioxiddal oltó készüléknek? Előfordulhat, hogy nem jön ki belőle az oltópor. Nincs veszélye, ez a legbiztonságosabb oltókészülék. A gáz alulról tölti ki a teret, így fulladásveszélyt okozhat.
A gáz alulról tölti ki a teret, így fulladásveszélyt okozhat.
Mi az első lépés, ha tűz üt ki a hajón? A tűzoltók értesítése. A hajóban tartózkodó személyek kimentése. A gázpalack, benzinkanna eltávolítása a hajóról.
A hajóban tartózkodó személyek kimentése.
Mi az az égési háromszög? A levegő, a tűz és az éghető anyag hármasa, amelynek egyidejű jelenléte az égés alapfeltétele. A levegő, a hő és az éghető anyag hármasa, amelynek egyidejű jelenléte az égés alapfeltétele. A levegő, a hő és a tűz hármasa, amelynek egyidejű jelenléte az égés alapfeltétele.
A levegő, a hő és az éghető anyag hármasa, amelynek egyidejű jelenléte az égés alapfeltétele.
Elegendő e a tűz eloltásához ha az égési háromszögnek csak az egyik tényezőjét vonjuk el? Igen, de csak elméletben. Igen. Nem.
Igen.
Mi jellemző a kompozit műgyanta égésére? Heves gázképződés mellett az anyag leginkább parázslik. Heves gázképződés, sűrű fekete, mérgező füst formájában. Mérsékelt gázképződés mellett az anyag leginkább parázslik.
Heves gázképződés, sűrű fekete, mérgező füst formájában.
Hány alapfeltétele van az égésnek? 1. 5. 3.
3.
Az égés alapfeltételei közül mennyit kell minimálisan megszüntetni, hogy a tűz elaludjon? 3. 1. 2.
1.
Honnan tudható meg a tűzoltó készülék lejárati időpontja? Az interneten kell megnézni. A készüléken hitelesítéskor felragasztható matricán feltüntetik. A tűzoltóság diszpécserét kell megkérdezni a 105-ös számon.
A készüléken hitelesítéskor felragasztható matricán feltüntetik.
Honnan tudható meg, hogy milyen tüzek oltására alkalmas tűzoltó készülékünk? A tűzoltóság diszpécserét kell megkérdezni a 105-ös számon. Az interneten kell megnézni. A készüléken feltüntetett piktogramokból, és betűjelzésekből.
A készüléken feltüntetett piktogramokból, és betűjelzésekből.
Kell-e a tűzoltóságot értesíteni, ha sikerült a tüzet eloltani? Nem. Igen.

Igen.
Milyen számon kell a tűzoltóságot értesíteni? 104, vagy 112. 107, vagy 112. 105, vagy 112.
105, vagy 112.
A tűz melyik részét kell célozni a kézi tűzoltó készülékkel? A tőlünk távolabbi felét. A felénk eső részét. A közepét.
A felénk eső részét.
Mitől keletkezik felhajtó erő a vitorlán? A vitorla lee oldalán felgyorsul a levegő, nyomása csökken, a luv oldalon lecsökken a levegő sebessége és nyomása megnő. A levegő nyomása és a víz felhajtóerejének eredőjéből származtatható. A vitorlában összegyűlt levegő tömege nagyobb lesz, mint a vitorla előtt lévő levegőé.
A vitorla lee oldalán felgyorsul a levegő, nyomása csökken, a luv oldalon lecsökken a levegő sebessége és nyomása megnő.
Igaz-e, hogy a vitorlán keletkező felhajtó erő azért alakul ki, mert a vitorla külső oldalán hosszabb utat tesz meg a levegő, mint a belsőn? Igen.
Nem.
Nem.
Igaz-e, hogy a vitorlán keletkező felhajtó erő azért alakul ki, mert a vitorla körül cirkuláló levegőt, a vitorla külső oldalán erősíti, a belső oldalán gyengíti, a látszólagos szél?
Nem. Igen.
Igen.
Milyen, komponensekre bontható a vitorlán ébredő felhajtóerő?
Előre mutató (haladást eredményező) és hátra mutató (fékező) Előre mutató (haladást eredményező) és oldalra mutató (döntő) Előre mutató (haladást eredményező) és lefelé mutató (döntő)
Előre mutató (haladást eredményező) és oldalra mutató (döntő)
Mennyire kell megfeszíteni a vitorlák felhúzó köteleit gyenge szélben? A lehető legjobban meg kell feszíteni. Nem szabad nagyon megfeszíteni. A vitorla felhúzó kötelének feszességét nem lehet állítani.
Nem szabad nagyon megfeszíteni.
Mennyire kell megfeszíteni a vitorlák felhúzó köteleit erős szélben? Nem szabad nagyon megfeszíteni. A lehető legjobban meg kell feszíteni. A vitorla felhúzó kötelének feszességét nem lehet állítani.
A lehető legjobban meg kell feszíteni.
Mikor kell öblösre állítani a vitorla profilt? Mindig. Erős szélben. Gyenge szélben.
Gyenge szélben.
Mikor kell laposra állítani a vitorla profilt? Erős szélben. Gyenge szélben. Mindig.
Erős szélben.
Mi a csúszás?
Lassan farral beállás, a kikötőhelyre. A nagy sebességgel való közlekedés. A hajó oldalirányú sodródása.
A hajó oldalirányú sodródása.
Mi a látszólagos szél? A menetszél és a közegellenállás vektoriális eredője. A valós szél és a menetszél vektoriális eredője. A hátszél és a szembeszél vektoriális eredője.
A valós szél és a menetszél vektoriális eredője.
A hajótest keresztirányú dőlésének növelésével a tőkesúlyos hajó visszabillentő nyomatéka… a hajótest kialakításától függő kitérítési szögig növekszik, utána csökken. csökken. növekszik.
növekszik.
A tőkesúlyos hajók kezdeti stabilitása…. kicsi. csak a hajótest formájától függ. nagy.
csak a hajótest formájától függ.
A hajótest keresztirányú dőlésének növelésével a svertes hajó visszabillentő nyomatéka… csökken. növekszik. a hajótest kialakításától függő kitérítési szögig növekszik, utána csökken.
a hajótest kialakításától függő kitérítési szögig növekszik, utána csökken.
A svertes hajóknál a legénység hajótesten belüli elhelyezkedésének… hatása nem jelentős hajó úszási helyzetére. jelentős hatása van a hajó úszási helyzetére. csak gyenge szélben van hatása a hajó úszási helyzetére.
jelentős hatása van a hajó úszási helyzetére.
Mi a jolle? Olyan svertes, cat vitorlázatú, cockpittel rendelkező vitorlás, amely vízzel megtelve is úszóképes. Minden kajüt nélküli svertes vitorlás jolle. Alacsony oldalmagasságú, általában nyitott, ballaszt nélküli svertes vitorlás.
Alacsony oldalmagasságú, általában nyitott, ballaszt nélküli svertes vitorlás.
Milyen hajótípust lát az ábrán? Svert-kieles. Svertes. Tőkesúlyos. Svertes.
Milyen hajótípust lát az ábrán? Tőkesúlyos. Svert-kieles. Svertes. Tőkesúlyos.
Milyen hajótípust lát az ábrán? Tőkesúlyos. Svertes. Svert-kieles. Tőkesúlyos.
Milyen hajótípust lát az ábrán? Svert-kieles. Svertes. Tőkesúlyos. Svert-kieles.
Milyen hajótípust lát az ábrán? Tőkesúlyos. Svertes. Svert-kieles. Svert-kieles.
Melyik kifejezés jelentése a két testű hajó? Szkúner. Trimarán. Katamarán.
Katamarán.
Melyik kifejezés jelentése a három testű hajó? Szkúner. Katamarán. Trimarán.
Trimarán.
Melyik vitorlázat áll egy vitorlából? Kutter Kutt Szlup
Kutt
Melyik vitorlázat áll két vitorlából (fok, grósz)? Szlup Kutter Kutt
Szlup
Melyik vitorlázat áll három vitorlából (két fok egy grósz)? Szlup Kutter Kutt
Kutter
Melyik vitorlázatot látja az ábrán? Kutter Kutt Szlup Kutt
Melyik vitorlázatot látja az ábrán? Kutt Kutter Szlup Szlup
Melyik vitorlázatot látja az ábrán? Kutter Szlup Kutt Kutter
Mire szolgál a tőkesúly? Az úszás segítése, a hasznos teher növelése. A csúszás mérséklésére, visszabillentő nyomaték létrehozására. A merülési vonal beállítására.
A csúszás mérséklésére, visszabillentő nyomaték létrehozására.
Mire szolgál a svert? A stabilitás növelésére. A hullámok szétvágására. A csúszás csökkentésére.
A csúszás csökkentésére.
Mi az alba?
A bum lefeszítésére szolgáló csigasor.

A bum lefeszítésére szolgáló csigasor.
Mi a dingi jelentése? Felépítményes hajó. Svertes kishajó, csónak. Vitorlás deszka.
Svertes kishajó, csónak.
Mi a jolle jelentése? Vitorlás deszka. Svertes kishajó, csónak. Felépítményes hajó.
Svertes kishajó, csónak.
Hány testű hajótípus a katamarán? 2. 3. 1.
2.
Hány testű hajótípus a trimarán? 1. 2. 3.
3.
Mi a kiel? A trapézlétra. A ballaszttartály. A hajó gerince.
A hajó gerince.
Milyen vitorlázatú, és milyen vitorlákkal szerelt a tőkesúlyos hajók általában? A legtöbb hajó bermuda-vitorlával szerelt slup vitorlázatú. A legtöbb hajó sprietvitorlával szerelt cat vitorlázatú. A legtöbb hajó gaffvitorlával szerelt schooner vitorlázatú.
A legtöbb hajó bermuda-vitorlával szerelt slup vitorlázatú.
Bindereff esetén a vitorla melyik részét akasztjuk a reff-kampóra? A hals-on lévő szemet. A reff szemet. A Cunningham-szemet
A reff szemet.
Milyen kötelekből áll a vitorlás állókötélzete? Fallok és sottok. Vantnik és stágok. Toppnant és dirk.
Vantnik és stágok.
Milyen kötelekből áll a vitorlás futókötélzete? Wantok és stágok. Jumpstag és babystag. Fallok és sottok.
Fallok és sottok.
Milyen funkcióra használunk kizárólag felúszó kötele(ke)t? A kikötőköteleknek felúszónak kell lennie. A vontatásra szolgáló kötél kizárólag felúszó kötél lehet a kötél hajócsavarra való felcsavarodásának veszélye miatt. A mentőgyűrűhöz tartozó kötélnek felúszónak kell lennie.
A mentőgyűrűhöz tartozó kötélnek felúszónak kell lennie.
Mire szolgál az árbochoz rögzített száling? A felső-oldalmerevítőket támasztja el az árboctól. A jumpstag kifeszítését látja el. Az alsó oldalmerevítőket támasztja el az árboctól.
A felső-oldalmerevítőket támasztja el az árboctól.
Melyik állókötelek állítását lehet általában szerszám nélkül elvégezni menet közben a vitorlák trimmelés céljából? Achterstag, oberwant. Vorstag, Unterstag. Achterstag, backstag.
Achterstag, backstag.
Mi a grósz? Az orrvitorla. A nagyvitorla. A hátszélvitorla.
A nagyvitorla.
Mi a fok? A hátszélvitorla. Az orrvitorla. A nagyvitorla.
Az orrvitorla.
Mi a spinakker? Az orrvitorla. A nagyvitorla. A hátszélvitorla.
A hátszélvitorla.
Mit nevezünk álló kötélnek. A kikötéshez használt köteleket. A klemmben rögzített köteleket. Az árbocmerevítő köteleket.
Az árbocmerevítő köteleket.
Melyik álló kötél? Fall. Vorstag. Sott.
Vorstag.
Melyik álló kötél? Achterstag. Sott. Dirk.
Achterstag.
Melyik álló kötél? Backstag. Dirk. Fall.
Backstag.
Melyik álló kötél? Vantni. Fall. Sott.
Vantni.
Melyik mozgó kötél? Vantni. Achterstag. Fall.
Fall.
Melyik mozgó kötél? Forstag. Sott. Backstag.
Sott.
Melyik mozgó kötél? Dirk. Vantni. Achterstag.
Dirk.
Melyik vitorlát kell először felhúzni? A grószt. Hajótípustól és felszereltségtől függ. A fokot.
Hajótípustól és felszereltségtől függ.
Melyik vitorlát kell először lehúzni? A fokot. A grószt. Hajótípustól és felszereltségtől függ.
Hajótípustól és felszereltségtől függ.
Mi a dirk? A spinakker felhúzó kötele. A bum lefeszítő csigarendszere. A bum pihentető kötele.
A bum pihentető kötele.
Mi a genakker?
Szimmetrikus szabású hátszélvitorla. Aszimmetrikus szabású hátszélvitorla. Kis méretű orrvitorla.
Aszimmetrikus szabású hátszélvitorla.
Mi a spinakker?
Aszimmetrikus szabású hátszélvitorla. Szimmetrikus szabású hátszélvitorla. Kis méretű orrvitorla.
Szimmetrikus szabású hátszélvitorla.
Mi a génua?
Kis méretű orrvitorla. Nagyméretű orrvitorla. Aszimmetrikus szabású hátszélvitorla.
Nagyméretű orrvitorla.
Melyik vitorla fekete színű? Fok Génua Grósz Grósz
Melyik vitorla fekete színű? Grósz Fok Génua Grósz
Melyik vitorla fekete színű? Fok Génua Grósz Grósz
Melyik vitorla fekete színű? Fok Génua Grósz Génua
Melyik vitorla fekete színű? Fok Génua Grósz Fok
Mit nevezünk a vitorlás hajón "Lazy Jack"-nak? A kapitányi pihenő időt. A bum pihentető kötelét. A vitorla összeszedését segítő kötélrendszerrel kombinált zsákokat.
A vitorla összeszedését segítő kötélrendszerrel kombinált zsákokat.
Mi a luftkaszni? Kötélvezető. Horgonykamra. Légkamra.
Légkamra.
Mi a rig? A rudazat és a merevítő kötelek. Kötélvezető szem. A szabad oldalmagasság.
A rudazat és a merevítő kötelek.
Mi a strekkelés? Cikk-cakk vonalban a széllel szemben vitorlázás. Az állókötélzet feszítése. A vitorla felület csökkentése.
Az állókötélzet feszítése.
Mi a takli? A hajó útiránya. Vitorlázat. Menetes félszem.
Vitorlázat.
Mi a topnant? Kajüttető. A spinakker bumot felfelé tartó kötélzet. A spinakker bumot lefelé tartó kötélzet.
A spinakker bumot felfelé tartó kötélzet.
Mi a niederholer? A spinakker bumot lefelé tartó kötélzet. A spinakker bumot felfelé tartó kötélzet. Oldalkorlát.
A spinakker bumot lefelé tartó kötélzet.
Slup vitorlázatú hajónál általában melyik vitorla felvonását hajtjuk végre elsőként? Orrvitorla. A vitorlák felvonásának sorrendje olyannyira függ a körülményektől, hogy nem lehet általánosságban megmondani, melyik vitorla felvonását kezdjük meg elsőként. Nagyvitorla.
Nagyvitorla.
A nagyvitorla melyik részét rögzítjük a fokfallhoz? A halfejet. A Cunningham-szemet. Egyiket sem.
Egyiket sem.
Miért kell elengedett sottal felhúzni a nagyvitorlát? Mert különben szelet fog, és a felhúzást nem lehet befejezni. Mert a vitorlába kapó szél megdöntheti, svertes hajó esetén fel is boríthatja a hajót. Nem kell a sottokat teljesen kiengedni, a vitorlák lobogásának felhúzás közbeni lobogásánal megakadályozására enyhén be kell húzni a sottot.
Mert különben szelet fog, és a felhúzást nem lehet befejezni.
Milyen irányú szélben szokás a vitorlákat felhúzni? Negyedszélnél élesebb szélben. A szél sebességétől függően negyedszéltől hátszélig terjed a vitorlák felvonására legalkalmasabb szélirány. Éles negyedszéltől félszélig terjedő irányokban.
Negyedszélnél élesebb szélben.
Ha főgép nélküli vitorlással indul bójáról, hogyan tudja a hajót a kívánt csapásirány felvételéhez szükséges irányba fordítani? A grósszal a felvenni kívánt haladási iránnyal ellentétes oldalon beggelni, hátramenetben a kormánylapátot a grósszal azonos oldalra kihajtani, esetleg beggelni a fokkal. A grósszal a felvenni kívánt haladási iránnyal ellentétes oldalon beggelni, hátramenetben a kormánylapátot a grósszal ellentétes oldalra kihajtani, esetleg beggelni a fokkal. A grósszal azon az oldalon beggelni, amelyik felé el kívánunk indulni, hátramenetben a kormánylapátot a grósszal ellentétes oldalra kihajtani, esetleg beggelni a fokkal.
A grósszal azon az oldalon beggelni, amelyik felé el kívánunk indulni, hátramenetben a kormánylapátot a grósszal ellentétes oldalra kihajtani, esetleg beggelni a fokkal.
Hányféleképpen lehet csapást váltani? Széllel szemben. Széllel szemben és hátszéllel. Hátszéllel.
Széllel szemben és hátszéllel.
Svertes hajón fordulás közben a vitorlákat… csak a széltengelyen való áthaladás előtt állítjuk, az egyre élesedő szélhez igazítva azokat. Ha a szél túl élessé válik, a sottokat elengedjük, és csak az elérni kívánt haladási irány felvétele után állítjuk a vitorlákat, különben felborulhatunk. már nem állítjuk, a forduláshoz szükséges lendületet a fordulás előtt kell megszerezni a hajó kellő sebességre gyorsításával. az éppen aktuális látszólagos szélirány szerint állítjuk, ha szél túl élessé válik a sottokat elengedjük.
az éppen aktuális látszólagos szélirány szerint állítjuk, ha szél túl élessé válik a sottokat elengedjük.
Svertes hajóval a halzolást élénk szélben… Teljesen leengedett sverttel hajtjuk végre. Teljesen felhúzott sverttel hajtjuk végre. Félig felhúzott sverttel hajtjuk végre.
Félig felhúzott sverttel hajtjuk végre.
Svertes hajóval végrehajtott halzolás végén… nem szabad teljesen kiengedni az új csapáson, mert az borulásveszélyt okoz. a grószt csak lassan, fokozatosan szabad kiengedni, kissé késleltetve a látszólagos szélirányhoz képest. a grószt az új csapáson teljesen ki kell engedni.
a grószt az új csapáson teljesen ki kell engedni.
Ha a hajó széllel szemben áll, és jobb oldalra kell a hajó orrát fordítani, akkor az orrvitorlát… hagyjuk lobogni, és a grósszal beggelünk a hajó bal oldala felé kitérítve azt. a hajó jobb oldala felé térítjük ki, azaz beggelünk. a hajó bal oldala felé térítjük ki, azaz beggelünk.
a hajó bal oldala felé térítjük ki, azaz beggelünk.
Fordulás közben a hajó fordulását segíthetjük…. ha az orrvitorla sottját megfeszítve tartjuk azt követően is, hogy a hajó orra a széltengelyen átfordult. ha az orrvitorla luv sottját elengedjük, és lee oldali sottját megfeszítjük, mielőtt a hajó orra a széltengelyen áthaladt. ha a hajó orrának a széltengelyen való áthaladását megelőzően a grósz bumját a szél felöli oldalra kissé kitérítjük kézzel.
ha az orrvitorla sottját megfeszítve tartjuk azt követően is, hogy a hajó orra a széltengelyen átfordult.
A vízből mentés manőver végén a mentendő személy mellett a hajó… úgy áll meg, hogy a mentendő a luv oldalon van, és a hajó orra negyedszeles irányban áll. úgy áll meg, hogy a mentendő a luv oldalon van, és a hajó orra szélben áll. úgy áll meg, hogy a mentendő a lee oldalon van, és a hajó orra negyedszeles irányban áll.
úgy áll meg, hogy a mentendő a luv oldalon van, és a hajó orra negyedszeles irányban áll.
A mentendő személy vízből történő kiemelésekor... hasi oldala néz a hajótest felé. a körülményektől függően választjuk meg azt, hogy a mentendő melyik oldala nézzen a hajótest felé, de eszméletlen mentendőnél általában a hát oldali mentés kell preferálni. háta néz a hajótest felé.
hasi oldala néz a hajótest felé.
A Q forduló…. a halzolás kiváltására szolgáló manőver. olyan manőver, amelynek segítségével a negyedszélből indított mentés gyenge szélben a leggyorsabban végrehajtható. olyan manőver, amelynek során az egyik csapás negyedszélből a másik csapás negyedszélbe kerül a hajó.
a halzolás kiváltására szolgáló manőver.
A hajó élesedése közben.. a látszólagos szél iránya a hajó orra felé mozog. a látszólagos szél iránya a hajó fara felé mozog. a valós szél iránya a hajó fara felé mozog.
a látszólagos szél iránya a hajó orra felé mozog.
A hajó esése közben… a látszólagos szél iránya a hajó fara felé mozog. a valós szél iránya a hajó fara felé mozog. a látszólagos szél iránya a hajó orra felé mozog.
a látszólagos szél iránya a hajó fara felé mozog.
Ha cirkálás közben olyan szélforduló következik be, amely miatt a legélesebb irány a hajó fara felé mozdul… akkor nyomban csapást váltunk, mert a másik csapáson a célhoz közelebbi irányon tudunk hajózni, mint a szélforduló előtt. nem váltunk csapást, mert a szélforduló miatt a másik csapáson a céltól távolabbi irányra tudnánk hajózni, mint a szélforduló előtt. nem váltunk csapást, mert így a célhoz közelebbi irányban tudunk hajózni.
akkor nyomban csapást váltunk, mert a másik csapáson a célhoz közelebbi irányon tudunk hajózni, mint a szélforduló előtt.
Szélell szembeni vitorlázás közben az adott cél eléréséhez… a szükségesnél több magasságot gyűjtünk. még beiktatunk egy közelítő szakaszt, ha a szélirány raumosodik. addig vitorlázunk a húzó szakaszon, amíg a célt a hajóval összekötő egyenes orrszöge kis híján 90 fok nem lesz.
a szükségesnél több magasságot gyűjtünk.
Milyen irányból közelítjük meg a horgonyzóhelyet? A széliránnyal szemből. Szélirányból. A vízáramlás irányából ennek hiányában a szél irányával szemben.
A vízáramlás irányából ennek hiányában a szél irányával szemben.
Mit kell ellenőrizni a horgonyzási manőver befejezése után? A horgony szántását, a parti objektumok pozícióinak ismételt ellenőrzésével. Ellenőrizni kell a horgony szántását a horgonylánc feszességének időnkénti ellenőrzésével. Ha szánt a horgony a lánc feszessége csökken. Ellenőrizni kell, hogy a horgonylánc bekötése biztosan tart a horgonykamrában.
A horgony szántását, a parti objektumok pozícióinak ismételt ellenőrzésével.
Mivel kezdődik a nagyvitorla bevonásának művelete? A grószfall elengedésével. A grószsott elengedésével. A dirk elengedésével.
A grószsott elengedésével.
Milyen relatív szélirány esetén lehet a fokrolleres orrvitorlát bevonni? Szembeszéltől negyedszélig terjedő szélirányok mellett. Szembeszéltől negyedszélig terjedő szálirányok mellett. Bármilyen szélirányban.
Bármilyen szélirányban.
Mit nevezünk fordulásnak? Mindkét megoldás jó. Amikor széllel szemben fordulunk. Amikor hátszélben fordulunk.
Amikor széllel szemben fordulunk.
Mit nevezünk perdülésnek? Amikor széllel szemben fordulunk. Mindkét megoldás jó. Amikor hátszélben fordulunk.
Amikor hátszélben fordulunk.
Mit nevezünk halzolásnak? Amikor hátszélben fordulunk. Mindkét megoldás jó. Amikor széllel szemben fordulunk.
Amikor hátszélben fordulunk.
Az alábbiak közül melyik manőver beggelés? A fokot kilobogtatom. A fok lee szárát húzom meg. A fok luv szárát húzom meg.
A fok luv szárát húzom meg.
Az alábbiak közül melyik manőver beggelés? Élesen haladva a grósz sottot elengedve a bumot a vantniig kinyomom. A grószt kilobogtatom. Bő szélben haladva a grósz sottot elengedve a bumot a vantniig kinyomom.
Élesen haladva a grósz sottot elengedve a bumot a vantniig kinyomom.
Mi a halzolás? Hátszélben történő csapásváltás. Jobb csapáson kilobogtatás. Bal csapáson megfuttatás.
Hátszélben történő csapásváltás.
Mikor nevezzük lee gierig-nek a hajót. Ha elengedett kormánnyal a széltől el akar fordulni. Ha elengedett kormánnyal egyenesen halad tovább. Ha elengedett kormánnyal a szél felé akar fordulni.
Ha elengedett kormánnyal a széltől el akar fordulni.
Mikor nevezzük luv gierig-nek a hajót. Ha elengedett kormánnyal a széltől el akar fordulni. Ha elengedett kormánnyal egyenesen halad tovább. Ha elengedett kormánnyal a szél felé akar fordulni.
Ha elengedett kormánnyal a szél felé akar fordulni.
Mi a reffelés? Az állókötélzet feszítése. A vitorla felület csökkentése. Cikk-cakk vonalban a széllel szemben vitorlázás.
A vitorla felület csökkentése.
Pillangózva vitorlázó kishajó milyen csapáson halad? A nagyvitorla állása szerinti csapáson. A pillangózva haladó hajónak feltétlen elsőbbsége van korlátozott manőverképessége miatt. Az orrvitorla szerinti csapáson.
A nagyvitorla állása szerinti csapáson.
Mit hívunk backboardnak? A hajó hátsó részét. A hajó menetirány szerinti jobb oldalát. A hajó menetirány szerinti bal oldalát.
A hajó menetirány szerinti bal oldalát.
Mit nevezünk csapásnak? A hajó útirányát. A parton felvett iránylatot. A bum átvágódását.
A hajó útirányát.
Milyen csapásokat ismer? Alsó, felső. Pozitív, negatív. Egyes, kettes, hármas, négyes.
Pozitív, negatív.
Milyen csapásokat ismer? Alsó, felső. Bal, jobb. Egyes, kettes, hármas, négyes.
Bal, jobb.
Melyik a luv oldal? Szél alatti oldal. Szél feletti oldal. Jobb oldal.
Szél feletti oldal.
Melyik a lee oldal? Bal oldal. Szél feletti oldal. Szél alatti oldal.
Szél alatti oldal.
Mit hívunk steuerboardnak? A hajó menetirány szerinti bal oldalát. A hajó menetirány szerinti jobb oldalát. A hajó hátsó részét.
A hajó menetirány szerinti jobb oldalát.
Melyik hajónak van útjoga, ha ellentétes csapáson haladnak? A backboardon haladónak. A bal csapáson haladónak. A steuerboardon haladónak.
A backboardon haladónak.
Melyik hajónak van útjoga, ha ellentétes csapáson haladnak? A bal csapáson haladónak. A jobb csapáson haladónak. Amelyiknek a bumja a jobb oldalon van.
A jobb csapáson haladónak.
Melyik hajónak van útjoga? Amelyiknek a bumja a bal oldalon van. Amelyiknek a bumja a jobb oldalon van. A bal csapáson haladónak.
Amelyiknek a bumja a bal oldalon van.
Milyen valós szélben vitorlázik az a menetben lévő hajó, amelyen a látszólagos szél 90 fokos szög alatt látszik? Negyedszélben. Félszélben. Háromnegyedszélben.
Háromnegyedszélben.
A látszólagos szél iránya milyen esetben egyezik meg a valós szél irányával? Szélbe állva, hátszélben és vesztegelve. Hátszélben, és vesztegelve. Félszélben, hátszélben és vesztegelve.
Szélbe állva, hátszélben és vesztegelve.
Mi a préselés? Szűk bejárattal rendelkező kikötőbe vitorlával behajózás. Lassan farral beállás, a kikötőhelyre. Teljesen behúzott vitorlákkal, minél élesebben haladás.
Teljesen behúzott vitorlákkal, minél élesebben haladás.
Mi a raum? Negyed szeles szakasz. A hajósok kedvenc itala. Háromnegyed szeles szakasz.
Háromnegyed szeles szakasz.
Mi a kreuzolás? Az állókötélzet feszítése. A vitorla felület csökkentése. Cikk-cakk vonalban a széllel szemben vitorlázás.
Cikk-cakk vonalban a széllel szemben vitorlázás.
Mit nevezünk takknak? A hajó vitorlázatát. A hajó útirányát. A parton felvett iránylatot.
A hajó útirányát.
Milyen takkokat ismer? Egyes, kettes, hármas, négyes. Alsó, felső. Pozitív, negatív.
Pozitív, negatív.
Milyen takkokat ismer? Bal, jobb. Alsó, felső. Egyes, kettes, hármas, négyes.
Bal, jobb.
Milyen szélben haladva a leggyorsabb általában a vitorlás hajó? Háromnegyedszélben. Futtatott negyedszélben. Hátszélben.
Háromnegyedszélben.
Útirányra vitorlázva…. a hajó irányát a szélfordulók szerint változtatjuk úgy, hogy a vitorlákon ne kelljen állítani, így a leggyorsabban érhetjük el a csak cirkálással elérhető úticélt. a hajót állandó irányba tartva a vitorlák állításával reagálunk a szélfordulókra. Csak akkor lehet végrehajtani, ha nem kell cirkálni. a hajó mindenkori irányát úgy választjuk meg, hogy az úticélt felé a lehető leggyorsabban haladjunk. Mérlegeljük, hogy az irány úticélon tartásával, vagy kedvezőtlenebb útirányon elérhető nagyobb sebességgel nyerünk időt.
a hajót állandó irányba tartva a vitorlák állításával reagálunk a szélfordulókra. Csak akkor lehet végrehajtani, ha nem kell cirkálni.
Szélirányra vitorlázva… a hajó irányával követjük le a szélfordulókat, úgy, hogy azok megfúvási szöge ideális legyen. a hajót állandó irányba tartva a vitorlák állításával reagálunk a szélfordulókra. Csak akkor lehet végrehajtani, ha nem kell cirkálni. a hajó mindenkori irányát úgy választjuk meg, hogy az úticélt felé a lehető leggyorsabban haladjunk. Mérlegeljük, hogy az irány úticélon tartásával, vagy kedvezőtlenebb útirányon elérhető nagyobb sebességgel nyerünk időt.
a hajó irányával követjük le a szélfordulókat, úgy, hogy azok megfúvási szöge ideális legyen.
Mire szolgál a farkasfog?
Kötél gyors, oldható rögzítésére. Az acélsodrony kötelek elvágására. Kötélvégek eldolgozására.
Kötél gyors, oldható rögzítésére.
Mi az iránylat? A hajó iránya a szélhez képest. Egy tárgy iránya a hajóról nézve. A szél iránya a hajóhoz képest.
Egy tárgy iránya a hajóról nézve.
Mire szolgál a klemm? Kötél gyors, oldható rögzítésére. Az acélsodrony kötelek elvágására. Kötélvégek eldolgozására.
Kötél gyors, oldható rögzítésére.
Mi a kompasz?
A felékben összegyűlő szennyeződés. Tájoló. Reteszes ajtózár.
Tájoló.
Mi a pádli? Evező. Széllökés. Takaró ponyva.
Evező.
Mit lát az ábrán? Sagreiter. Karabiner Sekli. Sekli.
Mit lát az ábrán? Sagreiter. Sekli. Karabiner
Karabiner
Mit lát az ábrán? Sagreiter. Karabiner Sekli.
Sagreiter.
Mit lát az ábrán? Karabiner Őzni. Sekli. Őzni.
Mit lát az ábrán? Fok kocsi. Fokroller. Lee kocsi. Fok kocsi.
Mit lát az ábrán? Fok kocsi. Fokroller. Lee kocsi. Lee kocsi.
Mit lát az ábrán? Fokroller. Fokkocsi. Leekocsi. Fokroller.
Mit lát az ábrán? Spanner. Őzni. Száling. Spanner.
Mit lát az ábrán? Stopper. Klemm. Farkasfog. Stopper.
Mit lát az ábrán? Farkasfog. Stopper. Klemm. Klemm.
Mit lát az ábrán? Klemm. Stopper. Farkasfog. Farkasfog.
Mit lát az ábrán? Sagreiter. Spanner. Száling. Száling.
Mit lát az ábrán? Ventil. Stopper. Sagreiter.
Ventil.
Melyik állítás jellemző a viharjelzésre az alábbiak közül? Villogó fénnyel figyelmeztetnek a veszélyre. Három tónusú hangjelzéssel figyelmeztetnek a veszélyre. Piros és sárga rakétával figyelmeztetnek a veszélyre.
Villogó fénnyel figyelmeztetnek a veszélyre.